Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 15:02

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Η επένδυση που θα αναπτυχθεί στο νησί περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση 130 ατόμων προσωπικού.

Ένα ακόμη βήμα έγινε με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, για την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 165 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την κατασκευή και τη λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το 2013, και στη συνέχεια σχεδίασε μια νέα επένδυση δημιουργίας πολυτελούς τουριστικού  καταλύματος. Τον Ιανουάριο του 2019 το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας ενέκρινε το σχέδιο προεδρικού Διατάγματος της στρατηγικής επένδυσης «VIP Exclusive Club» στον Σκορπιό, και πριν λίγες ημέρες η γενική διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενέκρινε τους περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και τη λειτουργία της πολυτελούς τουριστικής μονάδας.

Η επένδυση που θα αναπτυχθεί στο νησί Σκορπιός, από την εταιρεία  ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ. περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση 130 ατόμων προσωπικού (26 άτομα μόνιμο προσωπικό, 84 άτομα 8ωρης απασχόλησης, 20 άτομα προσωπικό επί του λιμένος). Το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα 9784,43 τ.μ. περιλαμβάνει: 

  • Την Προεδρική Σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών, (όλα νέα κτήρια συνολικής δόμησης 9.420,00 τ.μ)
  • Τη «Ροζ Βίλα», υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος
  • «Βίλες Κύριου Τουριστικού Συγκροτήματος», με συνολική δόμηση 1320,00 τ.μ. που αφορά την κατασκευή 4 νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων
  • «Πολυαθλητικό Κέντρο». Περιλαμβάνει το «Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων», ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες
  • «Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων Ανατολικής Παραλίας»
  • Βοηθητικά κτήρια για το προσωπικό, ελικοδρόμιο, στάβλους, αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Λάμπρος Καραγεώργος
euro2day.gr