Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται 56χρονος με κορωνοϊό – Μ. Γιαννάκος: «Ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 13:56

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται 56χρονος με κορωνοϊό – Μ. Γιαννάκος: «Ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά»

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο 56χρονος Ζακυνθινός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΓΝΖ Π. Γιακουμέλος, ο 56χρονος δεν είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, απλώς λαμβάνει αυξημένη φροντίδα στη Μονάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Γιακουμέλος με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο δεύτερος αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι ο ασθενής είναι οδηγός λεωφορείου και πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος είπε: «Εύχομαι περαστικά στον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – στα όρια της διασωλήνωσης – για στενή παρακολούθηση. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να επιταχύνει την ιχνηλάτηση των επαφών γιατί ο ασθενής ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά. Αν δεν γίνει γρήγορα ιχνηλάτηση μπορεί να έχουμε και δεύτερο κύκλο στη Ζάκυνθο που θα είναι πολύ επικίνδυνο».

{https://www.youtube.com/watch?v=oaZXlU0UcdA}

πηγη: imerazante.gr


Ετικέτες: