Καραγιάννης: Ολοκληρώνεται μέχρι το 2023 ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 13:39

Καραγιάννης: Ολοκληρώνεται μέχρι το 2023 ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

«Εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις»

 Σε εμφάνιση του στην ΕΡΤ  ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που ετοιμάζονται αλλά στην ΕΥΔΑΠ. Για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ένα πολύπαθο έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

«Εμείς από την ώρα που ήρθαμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξετάσαμε πόσο προβληματικά ήταν στημένο και εξασφαλίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον, προχωρήσαμε σε μια λύση η οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του».

Για τις εργολαβίες του έργου ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, διευκρίνισε ότι από τις 8 εργολαβίες είχαν υπογραφεί συμβάσεις στις 5. Κι από αυτές, οι 2 δεν ξεκίνησαν ποτέ και τελικά έμειναν μόνο 3. «Αυτό εμείς, ήρθαμε και το διορθώσαμε, το βάλαμε στους σωστούς το επανασχεδιάσαμε και πολύ άμεσα, σε συμφωνία με την “Ολυμπία Οδό” θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου».

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα και τον προγραμματισμό τους, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέφερε ότι για έργα όπως είναι ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος και ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), γίνονται ενέργειες από το Υπουργείο ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή τους. Παράλληλα, γνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου 4412 περί δημοσίων συμβάσεων, στις αρχές καλοκαιριού θα είναι έτοιμο προς κατάθεση το σχετικό Νομοσχέδιο.

patrastimes.gr