Κέρκυρα: Εμπλοκή υπαλλήλων σε κύκλωμα διπλωμάτων -Τι απαντάει ο Περιφερειάρχης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 12:25

Κέρκυρα: Εμπλοκή υπαλλήλων σε κύκλωμα διπλωμάτων -Τι απαντάει ο Περιφερειάρχης

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για υπόθεση φερόμενης εμπλοκής υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας, σε έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, έναντι αμοιβής.

Οι έρευνες τις Αστυνομίας, ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών σχολών οδηγών και πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, επί σειρά ετών, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας φέρεται πως σε συνεργασία με κάποιες σχολές οδηγών του νησιού εξέδιδαν, έναντι αμοιβής, διπλώματα οδήγησης.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 17 χρόνια και η λεία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται μόνο για τα Ι.Χ. σε πάνω από 200.000 ευρώ, με δεδομένο ότι η «μίζα» για κάθε δίπλωμα έφθανε τα 100 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες που επικαλείται το corfutvnews, για τα επαγγελματικά διπλώματα, η μίζα ξεκινούσε από τα 300 ευρώ και άγγιζε τα 700 ευρώ.

Στην Κέρκυρα δραστηριοποιούνται 20 σχολές οδήγησης και μόνο 4-5 φέρεται να μην συμμετείχαν στο κύκλωμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το corfupress.com, μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών είχε πάρει με delivery το δίπλωμα στο σπίτι του, χωρίς να χρειαστεί καν να δώσει εξετάσεις, ενώ άλλοι πέρασαν από εξετάσεις χωρίς κανένα άγχος, καθώς οι εξεταστές τους φέρεται να ήταν «μιλημένοι».

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το γραφείο Τύπου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ διευκρινίσεις για την υπόθεση αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τι λέει ο Περιφερειάρχης

Επιβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης με ανακοίνωση του ότι πραγματοποιείται έρευνα στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Κέρκυρας αλλά διευκρινίζει ότι η υπηρεσία δεν σφραγίστηκε. Έκλεισε με δική του εντολή για δύο ημέρες. Καλεί επίσης όλους να μην βιάζονται να καταδικάσουν ανθρώπους δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται και δεν υπάρχει ακόμη ούτε καν κατηγορητήριο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝ

«Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία σε κάθε περίπτωση υποκρύπτουν σκοπιμότητα, για τον έλεγχο που διενεργείται αυτές τις ημέρες στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Κέρκυρας της ΠΙΝ, οφείλουμε και προς

αποκατάσταση της αλήθειας να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Η έρευνα διενεργείται εδώ και αρκετές ημέρες στην εν λόγω υπηρεσία. Είναι σε εξέλιξη, τα ευρήματα δεν είναι γνωστά -αν αυτά υπάρχουν- και συνεπώς ούτε κανείς υπηρεσιακός παράγοντας μέχρι στιγμής είναι ένοχος ούτε αθώος. Μας προκαλούν εντύπωση τα “φωτογραφικά” δημοσιεύματα που υποδεικνύουν κατευθύνσεις ενοχής ή διαπλοκής, όπως επίσης και οι γενικεύσεις περί διεφθαρμένων, συλλήβδην, δημοσίων λειτουργών.

Οι ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις ενός ή περισσοτέρων, δεν χαρακτηρίζουν σε καμία περίπτωση το σύνολο των υπηρεσιών μας. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τα πορίσματα, όντας οι πρώτοι που επιθυμούμε και συμβάλλουμε στην πλήρη διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και νομιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες ευθύνης μας».

Εξαιτίας και της εκτεταμένης παραπληροφόρησης ενημερώνουμε τέλος ότι η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Κέρκυρας, δεν «σφραγίστηκε» από καμία ελεγκτική ή διωκτική υπηρεσία. Παρέμεινε κλειστή για το κοινό για δύο ημέρες, κατόπιν απόφασης του κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, για τη διευκόλυνση του ελέγχου που διενεργείται, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και σε βάθος.

Κατά τα λοιπά οι όποιες πληροφορίες, διοχετευμένες στο Τύπο από ανώνυμες πηγές, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στην αλήθεια του ελέγχου ούτε και στα πραγματικά γεγονότα.

Αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη την τελική απόφαση, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για την περίπτωση».