Αντιμέτωπη ξανά με τον εφιάλτη των σκουπιδιών η Ζάκυνθος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 12:32

Αντιμέτωπη ξανά με τον εφιάλτη των σκουπιδιών η Ζάκυνθος

Την αβεβαιότητα και την ανησυχία στους κατοίκους της Ζακύνθου έφερε το νέο κλείσιμο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό καθόσον νωπός είναι ακόμα ο εφιάλτης των σκουπιδιών.

Οι υπερχειλισμένοι κάδοι του περασμένου χειμώνα και η βρωμιά έξω από σπίτια, επιχειρήσεις, σχολεία ήταν μια κατάσταση που κανείς δεν θέλει να ξαναδεί να επαναλαμβάνεται.

Παρόλα αυτά η αδυναμία του ΧΥΤΑ που βρίσκεται στον Σκοπό να δεχτεί νέα σκουπίδια φέρνει και πάλι σε αδιέξοδο το νησί, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος συνεχίζει τις εργασίες για την ενδιάμεση λύση του Λίβα, τοποθετώντας τα μηχανήματα σύμφωνα με το imerazante.gr.

Οι κάτοικοι του Καλαμακίου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανοίξει άλλο ο ΧΥΤΑ αφού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, η επιβάρυνση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέα βουνά από σκουπίδια, μεταξύ των οποίων ανακυκλώσιμα, μπάζα και ογκώδη, τα οποία έφραξαν τα κανάλια απορροής ομβρίων υδάτων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ζήτησε για άλλη μια φορά κοινωνική συναίνεση από τους κατοίκους του Καλαμακίου και μια παράταση δέκα ημερών κρατώντας ανοιχτό τον Σκοπό μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί η ενδιάμεση λύση του Λίβα. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να ξαναδεί τα σκουπίδια στον δρόμο και τόνισε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προθεσμία που ζητάει για να λύσει το πρόβλημα.

Ο χρόνος ούτως ή άλλως είναι περιορισμένος για την Δημοτική Αρχή, αφού στις 8 του Νοέμβρη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι του Καλαμακίου ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ