Zάκυνθος: Εντυπωσίασαν και φέτος οι ιππικοί αγώνες στη Γκιόστρα – Συμμετοχή και από την Κεφαλονιά (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 09:22

Zάκυνθος: Εντυπωσίασαν και φέτος οι ιππικοί αγώνες στη Γκιόστρα – Συμμετοχή και από την Κεφαλονιά (video)

Στην Ζάκυνθο 

 Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή για την Γκιόστρα με τους ιππικούς αγώνες.

Η πομπή ξεκίνησε διαφορετικά φέτος σε σχέση με τα άλλα χρόνια που άρχιζε από την Αλεξάνδρου Ρώμα καθώς προχώρησε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην παραλιακή οδό και κατέληξε στην Πλατεία Σολωμού.

Εκεί, φυσικά ξεχώρισε το ιππικό αγώνισμα, όπου 6 ιππότες συμμετείχαν με τα άλογα τους και διεκδίκησαν τη νίκη. Νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Τσουράκης. Επίσης έγιναν επιδείξεις με άλογα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις ιππότες είχαν 3 στις 3 επιτυχημένες προσπάθειες, με τους Πλέσσα, Μυλωνά και Τσουράκη να συνεχίζουν να αγωνίζονται. Τελικά οι Μυλωνάς και Τσουράκης τα κατάφεραν στην 4η προσπάθεια, ενώ από την πλευρά του ο Πλέσσας δεν πήρε τον κρίκο.

Τελικά στην 5η προσπάθεια ο Τσουράκης νίκησε τον Μυλωνά και πήρε τη νίκη.

megalh giostra 2024 86megalh giostra 2024 87megalh giostra 2024 145

Μετά τη νίκη του ο ιππότης πήρε την καλή του και φύγανε, ενώ πήρε και το σπαθί από τον πρεβεδούρο σαν δώρο για την επικράτηση του. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σόου με φωτιές από τους Τσέχους (Ceska Krumlov) ενώ μετά έγινε η τελετή λήξης της Γκιόστρας από τον Δήμαρχο Ζακύνθου.

Στο φινάλε όλοι οι συμμετέχοντες έγιναν μια μεγάλη ομάδα και χόρεψαν στο φινάλε της Γκιόστρας.

Στη φετινή διοργάνωση της Γκιόστρας συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι: Giostra di Cavalleresca από τη Σουλμόνα της Ιταλίας, Ceska Trebova (Τσεχία), Ceska Krumlov (Τσεχία), Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζωγράφου «Παυσίλυπον», Μουσικορευτικός Σύλλογος Λευκάδας «Ορφέας» , Σύλλογος Καμιναράτων «Ο Αετός» από το Ληξούρι και ο Σύλλογος Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη”.

Aπό τη Ζάκυνθο συμμετείχαν: Η Ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού ο «Σύρτης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου «Ερωτόκριτος», η σχολή χορού της Όλγας Μπέρτα Σέλληνα και ο Σύλλογος Κρητών Ζακύνθου.

Την παρουσίαση όλες τις μέρες έκανε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Αναγνωστόπουλος ενώ τη μετάφραση για τους ξένους συλλόγους έκανε η κ. Λούιζα Μόρφη

Δείτε και πάλι το βίντεο της Γκιόστρας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

{https://www.youtube.com/watch?v=D9gTWnKLPus}

Πηγή: Imerazante.gr