Ζάκυνθος: Πτώση βράχων στο Ναυάγιο λίγη ώρα μετά το σεισμό της Κεφαλονιάς- Απαγορεύτηκε η αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 12:39

Ζάκυνθος: Πτώση βράχων στο Ναυάγιο λίγη ώρα μετά το σεισμό της Κεφαλονιάς- Απαγορεύτηκε η αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία, μετά την αποκόλληση και πτώση βράχων που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στον κόλπο του Ναυαγίου (μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ)

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από 3 μέρες για τέτοιου είδους φαινόμενα είχε προειδοποιήσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ

«Ήταν ένας αισθητός σεισμός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σίγουρα αναμένονται μετασεισμοί στις περιοχές αυτές και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός σεισμός έγινε στο ίδιο ρήγμα που είχε γίνει κι ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά το 2014, το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.Χρειαζεται προσοχή, δεν ανησυχούμε και το παρακολουθούμε» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ «είναι μια περιοχή στην οποία υπάρχει ένα ρήγμα μεγάλο δυτικά της Κεφαλονιάς,στο νότιο τμήμα είχαμε τον σεισμό και είναι το σημείο που βυθίζεται η πλάκα». Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «προς το παρόν δεν βλέπουμε μετανάστευση επικέντρων στο ρήγμα του Ληξουρίου» εκτιμώντας ότι «το φαινόμενο θα λήξει εδώ με κάποιον αριθμό μετασεισμών που δεν θα γίνονται αισθητοί καθώς θα σημειώνονται στη θάλασσα».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι «πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ηταν ο κύριος σεισμός».

Η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου

“Σεισμός προκαταρκτικού μεγέθους 5,3 πριν λίγα λεπτά στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου-Κεφαλονιάς.
To επίκεντρο βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και συνεπώς πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ηταν ο κύριος σεισμός.
Τελικό μέγεθος 5,4. Αρκετοί μετασεισμοί με μεγαλύτερο μεγεθος 3,7 έως τώρα (11.28).”

imerazante.gr