Έχω Γ-ράμματα για τη γούνα σας: Ο Παρίσης κρύφτηκε στην Κοργιαλένειο, η «βόμβα» που έσκασε, το «νέο Αργοστόλι» που βούλιαξε και η παραλαβή των «μεγάλων» έργων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 12:23

Έχω Γ-ράμματα για τη γούνα σας: Ο Παρίσης κρύφτηκε στην Κοργιαλένειο, η «βόμβα» που έσκασε, το «νέο Αργοστόλι» που βούλιαξε και η παραλαβή των «μεγάλων» έργων

Ξεκινάμε την σημερινή μας «χαμηλή πτήση»

Ο ΠΑΡΙΣΗΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ

Μπορεί τα μέσα ενημέρωσής του να …πανηγυρίζουν, όμως η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή συγκέντρωση του Αλέξανδρου Παρίση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ήταν απογοητευτική. Για μία Δημοτική Αρχή που βρίσκεται 9 χρόνια στην εξουσία και θέλει να λέγεται «Ισχυρή». Ο Παρίσης και ο συνδυασμός του «κρύφτηκαν» χθες βράδυ στην κλειστή αίθουσα της Κοργιαλενείου διότι ο πεζόδρομος της Παναγή Βαλλιάνου θα αποκάλυπτε την «γύμνια» τους! Τους έσωσε η βροχή και ο κακός καιρός αλλά και όχι… Διότι θα μπορούσαν να κάνουν ότι και το 2014: Να μεταφέρουν την συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου. Δεν το τόλμησαν όμως και προτίμησαν την Κοργιαλένειο οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Δείτε την εικόνα του 2014
κλειστό

κλειστό1

και δείτε και την εικόνα του 2019 

κοργιαλενειος

Συμπέρασμα: «Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας»

 

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: «ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ & Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ Π. ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ

Επιβεβαιώθηκα! Διότι η πολιτική θύελλα που σας έγραφα ήρθε και αφορά τον Πεζόδρομο της Παναγή Βαλλιάνου! Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν αστειεύονται από ότι φαίνεται. Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι μπαίνουν σε «περιπέτειες» αιρετοί αλλά και υπάλληλοι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα γράφουν οι Ελεγκτές επιρρίπτονται ευθύνες στους:

Α. στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης του Δημάρχου Α. Παρίση και σε όσα μέλη του ΔΣ ενέκριναν την πληρωμή νέων εργασιών και του σύνολο του ποσού των απροβλέπτων της σύμβασης του έργου της ανάπλασης της οδού Π. Βαλλιάνου. Με απλά λόγια : παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο και καταλογισμού του συνολικού ποσού των απροβλέπτων εργασιών στους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και όσων άλλων μελών του ΔΣ ψήφισαν ΝΑΙ.

Β. Στην μισή Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς (υπηρεσιακά στελέχη-επιβλέποντες-επιτροπές παραλαβής και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών) όσον αφορά το μέρος της εισήγησής τους για την έγκριση του 1ου ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του εν’ λόγω έργου με συνέπεια πειθαρχικές περιπέτειες και γι΄ αυτούς. 

SEEDD page 001SEEDD page 002SEEDD page 003SEEDD page 004

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Το έγραψα σε προηγούμενη στήλη και βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν τα τοπικά συμβούλια, τον πολιτικό αλλά και εκλογικό. Πέραν του ότι αποτελούν τις φωνές των μικρών τοπικών κοινωνιών, κρίνουν και την μάχη της 1ης Κυριακής. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, χωρίς δυνατό & συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο στα τοπικά συμβούλια, δεν μπαίνουν στον 2ο γύρο. Τώρα, καθώς έχουμε κατατιθέμενα τα ψηφοδέλτια στο Πρωτοδικείο, μπορούμε να κρίνουμε ότι ο Θεόφιλος κερδίζει με άνεση τον Παρίση στον τομέα αυτό! Και πέραν των δύο τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια είναι «φτωχά» σε υποψηφίους τοπικών συμβουλίων. Άλλη μία ένδειξη ότι φέτος είναι η χρονιά του Θεόφιλου Μιχαλάτου 

μιχαλατος

 

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΙΣΗ, «ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ»

Και πάλι χθες ο μάλλον απελπισμένος και απερχόμενος Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης απέδωσε την ανικανότητα και την απραξία της θητείας του στα «μη φίλια» μέσα ενημέρωσης ενώ έκανε και πάλι επίθεση στον αντίπαλό του Θεόφιλο Μιχαλάτο για το θέμα του χρεωστικού ανοίγματος του πρώην Δήμου Λειβαθούς και την δίκη που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον «Γνήσιο» την σοφή ελληνική παροιμία «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!!! Όταν ο μισός συνδυασμός της Ισχυρής Κεφαλονιάς και ανάμεσά τους ο ίδιος ο Παρίσης, αντιμετωπίζουν παραπομπές σε πειθαρχικά και ποινικά δικαστήρια, τι νόημα έχει Δήμαρχε να μιλάς για τους άλλους; Δυστυχώς για εσάς το «ηθικό πλεονέκτημα» έχει πάει, εδώ και καιρό, περίπατο! Το πλέον τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι χθες, όταν ο Παρίσης κατηγορούσε τον Θεόφιλο, χειροκροτούσαν από κάτω και κάποιοι που επίσης παραπέμπονται!!! Και δεν είναι και λίγοι… 

παρίσης 1

ΦΕΥΓΟΥΝ & ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ» ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Βράζει η Παλική με τις πρακτικές του Μεγάρου! Παρόλο που ο Δήμος Ληξουρίου είναι πλέον γεγονός, το Μέγαρο έτρεξε, δημοπράτησε και βρήκε αναδόχους για κάποια δημοτικά καταστήματα στο Ληξούρι που-όπως κατήγγειλε ο Διονύσης Αραβαντινός-έμεναν αδιάθετα δύο χρόνια! Ενώ ο Βασίλης Ρουχωτάς κατήγγειλε ότι στην μία δημοπρασία παρουσιάστηκε ένας μόνο ενδιαφερόμενος και θα έπρεπε να ακυρωθεί στα πλαίσια του ανταγωνισμού! Ποιος ο λόγος της πρεμούρας να γίνουν οι δημοπρασίες από το Μέγαρο; Δεν θα έπρεπε αυτές να γίνουν από το νέο Δήμαρχο Ληξουρίου; Δυστυχώς ακόμη και την ύστατη ώρα, την ώρα που αδειάζουν τα γραφεία και θα φύγουν από την εξουσία, ακόμη και τώρα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως «ιδιοκτήτες» του νησιού! Το μήνυμα της κάλπης οφείλει να είναι εκκωφαντικό… 

μεγαρο

ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Λυκούδης αλλά και άλλοι υποψήφιοι του Μεγάρου, υπόσχονται και δεσμεύονται καθημερινά ότι στην επόμενη θητεία (αν κερδίσουν) θα κάνουν έργα στη Λειβαθώ, στη Σκάλα, στον Πόρο…Δεν θα πω εδώ ότι είθισται σε προεκλογική περίοδο να λέγονται τα μεγαλύτερα ψέματα, και στην περίπτωσή μας για τον ευνόητο λόγο ότι φοβούνται στο Μέγαρο ότι εκτός της πλατείας Αργοστολίου δεν θα βρουν την ψήφο τους…Θα πω ή μάλλον θα κάνω την ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη του κάθε δημότη: Εννέα χρόνια στο Δήμο δεν έκαναν τίποτε. Τώρα θα τα κάνουν;

Η «ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ «ΨΙΧΟΥΛΑ» ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Άλλη μία τρανταχή απόδειξη ότι αυτή η Δημοτική Αρχή γυρίζει μόνο γύρω από το κέντρο του Αργοστολίου. 1.000.000 ευρώ έδωσε στο Δήμο η Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο και τα μισά περίπου δρομολογούνται για το έργο Κυανή-Ακτή-Μαιστράτο. Κάτι «ψίχουλα» θα πάρουν λίγες περιοχές ενώ οι πολλές περιοχές του νησιού το απόλυτο τίποτε. Εκεί στη Λειβαθώ, εκεί στα Ομαλά, εκεί στον Ελειό και τους Πρόνους να τα θυμηθείτε αυτά πριν ψηφίσετε! Όλα για το «Νέο κέντρο του Αργοστολίου» 

ΚΥΑΝΗ

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ «ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ»

Μία νεροποντή ήταν αρκετή! Για να φέρει στην επιφάνεια ότι το Μέγαρο προσπαθεί «να κρύψει κάτω από το χαλί». Πλημμύρισαν σχεδόν τα πάντα!!! Και πιο συγκεκριμένα τα πολυδιαφημιζόμενα έργα σε Πλατεία και παραλιακή! Η «σύγχρονη ευρωπαική πρωτεύουσα» χθες «τα χρειάστηκε». Κρίμα! 

πλημμύρα1 1πλημμύρα2πλημμύρα3πλημμύρα4πλημμύρα5πλημμύρα6

TO ΕΡΩΤΗΜΑ: ΒΟΜΒΑ Ή ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΑ & Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διάβασα σε μία παραπολιτική στήλη του Μεγάρου ότι τελικά ήταν «άνθρακες ο θησαυρός» με την βόμβα που αφορά το έργο του πεζοδρόμου της Παναγή Βαλλιάνου. Όλη η κουβέντα λέει ήταν για τους δύο μήνες παράταση…Αμ δε! «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» η τοποθέτηση ίσως διότι ο αρθρογράφος δεν …διάβασε καλά τα έγγραφα. Οι ελεγκτές ζητούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα προκειμένου να εκδώσουν το τελικό ΠΟΡΙΣΜΑ. Το οποίο δεν φαίνεται να είναι καλό, ούτε για αιρετούς, ούτε και για υπαλλήλους. Τι λένε οι Ελεγκτές στο συγκεκριμένο

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ του ΣΕΕΔΔ με αριθμ. Πρωτ. ΣΕΕΔΔ/Φ3/ΕΜΠ582/10.4.2019 με το οποίο καταγράφονται πράξεις και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος στο πόρισμα που θα ακολούθήσει να επιρρίπτονται ευθύνες: 

SEEDD page 001SEEDD page 002SEEDD page 003SEEDD page 004

Α. στην πλειοψηφία του Δ.Σ, της παράταξης του Δημάρχου Α. Παρίση καθόσον ενέκριναν την πληρωμή νέων εργασιών και του σύνολο του ποσού των απροβλέπτων της σύμβασης του έργου της ανάπλασης της οδού Π. Βαλλιάνου, οι οποίες είδη είχαν υλοποιηθεί από τον Ανάδοχο, πριν την έγκρισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, μη ασκώντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τις αρμοδιότητές τους, όσον αφορά τον έλεγχο και την έγκρισή τους.

Με απλά λόγια της δημόσιας διοίκησης: πιθανότητα παραπομπής των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας στο πειθαρχικό συμβούλιο και καταλογισμού του συνολικού ποσού των απροβλέπτων εργασιών σ’ αυτούς, για τους παραπάνω λόγους αλλά και το ότι αυτές υλοποιήθηκαν εκτός εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Β. Στην μισή Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς (υπηρεσιακά στελέχη-επιβλέποντες-επιτροπές παραλαβής και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών) όσον αφορά το μέρος της εισήγησής τους για την έγκριση του 1ου ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του εν’ λόγω έργου με συνέπεια πειθαρχικές περιπέτειες γι΄αυτούς.

Επίσης στο εν΄ λόγω εμπιστευτικό έγγραφο καταγράφονται πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης του έργου (Προϊστάμενη Αρχή-Δημοτικό Συμβούλιο-επιβλέπουσα Υπηρεσία), μη ασκώντας τις αρμοδιότητές τους, όσον αφορά:

1. Τις παρατάσεις εργασιών με τις αποφάσεις του Δ.Σ. 216/31-7-2017 και 137/27-4-2018

2. Την μη επιβολή ποινικών ρητρών στον ανάδοχο σχετικά με την καθυστέρηση υποβολής της τελικής επιμέτρησης του έργου αλλά και για την παραβίαση της συνολικής προθεσμίας του έργου.

3. Τις εργασίες φύτευσης αλλά και την ξεχωριστή προμήθεια για την τοποθέτηση κοκοφοινίκων.

4. Ελαττώματα στο έργο τα οποία δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη.

Μετά τα παραπάνω και το πόρισμα που θα ακολουθήσει, εσείς τι λέτε; Μόνο για την παράταση εργασιών λέει; Βόμβα ή στρακαστρούκα; 

πεζοδρομος 1

 

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΑ «ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ»;

Και μια και ο λόγος για τα «μεγάλα έργα» του Μεγάρου στο Αργοστόλι, έχω μερικές ερωτήσεις:

Έχει παραληφθεί ή όχι το έργο της ανάπλασης της πλατείας Βαλλιάνου;

Έχει παραληφθεί ή όχι το έργο της ανάπλασης της οδού Π. Βαλλιάνου;

Έχει παραληφθεί ή όχι το έργο της ανάπλασης της παραλιακής Γέφυρα-Λαχαναγορά;

Έχει παραληφθεί ή όχι το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου;

Έχει παραληφθεί ή όχι το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίου;

Σε όσα από τα παραπάνω η απάντηση είναι αρνητική θα ήθελα να μου πουν και το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ.

Απάντηση δεκτή είτε από την Δημοτική Αρχή είτε από την επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία 

 γηροκομείο

Αυτά για σήμερα. Επανέρχομαι…

 

Για την αντιγραφή

Το παρατηρητικό περιστέρι της Πλατείας Βαλλιάνου 

 

περιστέρι 1