"Ανθρώπινες αξίες εν μέσω της πανδημίας" - Ευχαριστήριο στο προσωπικό του ΓΝ Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:58

"Ανθρώπινες αξίες εν μέσω της πανδημίας" - Ευχαριστήριο στο προσωπικό του ΓΝ Κεφαλονιάς

Ανθρώπινες αξίες μέσω της πανδημίας

Ακούγοντας καθημερινά τα νέα σχετικά με τον Covid 19, όπου τόσοι συνάνθρωποί μας πέφτουν θύματα αυτού του φονικού ιού, όλοι μας ανησυχούμε για τα κοντινά μας πρόσωπα. Καθώς η εξάπλωση είναι πλέον σημαντική λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς του και παρόλο που όλοι τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, κάποιοι από εμάς βρισκόμαστε στη θέση να έχουμε οι ίδιοι διαγνωστεί θετικοί στον Covid 19 και καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε.

Στη θέση αυτή βρεθήκαμε τον περασμένο μήνα τόσο εγώ όσο και η σύντροφός μου. Με δυο εβδομάδες περίπου διαφορά, τα συμπτώματα που μας οδήγησαν να κάνουμε το τεστ για Covid 19, ήταν κάποια επίμονα δέκατα. Λίγες μέρες αργότερα, η γιατρός Κα Καπετανάκου Διονυσία, πνευμονολόγος, μας συνέστησε εισαγωγή στο νοσοκομείο για να μπορέσουμε να έχουμε την πλήρη και σωστή αγωγή. Όντως, με την άψογη φροντίδα και την εμπειρία του προσωπικού της ειδικής μονάδας Covid 19 του νοσοκομείου Αργοστολίου Κεφαλλονιάς, μετά από μια νοσηλεία 8 ημερών, επιστρέψαμε στο σπίτι όπου αναρρώνουμε χωρίς πρόβλημα.

Θέλουμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μας στην Κα Καπετανάκου που με ευσυνειδησία, κάτω από αντίξοές κάποιες φορές συνθήκες, ακούραστα αγωνίζεται για να φέρει εις πέρας το έργο της, την άριστη περίθαλψη των ασθενών.

Δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος με τον τρόπο που μας υποδέχθηκε, τόσο εμένα όσο και τη σύντροφό μου, όλο το προσωπικό στο κρατικό νοσοκομείο στο Αργοστόλι. Από την πρώτη στιγμή, στο τμήμα διάγνωσης Covid 19, ως την ημέρα της εισαγωγής μας στη ειδική μονάδα, τη διάρκεια της νοσηλείας ως και την ημέρα που πήραμε το εξιτήριο, μας αντιμετώπισαν με σεβασμό, επαγγελματική συνείδηση και πάνω απ’ όλα ανθρωπιά. Αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολες και ιδιαίτερες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να φροντίσουν τους ασθενείς, φορώντας «αστροναυτικές» στολές, γάντια, μάσκες που δυσκολεύουν τις κινήσεις τους. Παραμένουν στο «μέτωπο» και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το κουράγιο τους.

Από τα βάθη της καρδιάς μας επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κκ Αγγελική και Διονύση Πανόπουλο, Θάνο και Βάσω Μάντουκα, Θύμιο Μάντουκα, Γεράσιμο Χείλαρη καθώς και το προσωπικό του My Market Αργοστολίου, αν και τα λόγια είναι λίγα για τα όσα μας προσέφεραν αυτές τις στιγμές. Οι άνθρωποι αυτοί που στάθηκαν κοντά μας, μας στήριξαν ψυχολογικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τόσο στο νοσοκομείο, όσο στο πιο κοντινό μας περιβάλλον, συνέβαλαν στο να κρατήσουμε μια θετική ανάμνηση μέσα από τις δυσκολίες αυτών των εβδομάδων. Μέσω πανδημίας, οι ανθρώπινες αξίες  παραμένουν απτόητες.

Αναστάσιος Αντύπας, Σταυρούλα Ψαθά.  


Ετικέτες: