Το Εργατικό Κέντρο για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 09:38

Το Εργατικό Κέντρο για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΓΙΑ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ:  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Κ.-Ι. καταγγέλλει στο λαό των νησιών μας την νέα προσπάθεια της ηγετικής μαφίας της ΓΣΕΕ να κάνει ένα συνέδριο παρωδία στις 25 Φλεβάρη. Επέλεξαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το «Απόλλων» στο Καβούρι, μακριά από τα μάτια των εργαζομένων, με fast track διαδικασίες μιας ημέρας και επίσημους προσκεκλημένους τον πρωθυπουργό και τα….ΜΑΤ!

Συνέδριο της εργατιάς λοιπόν, χωρίς εργάτες, χωρίς συζήτηση, με δεκάδες νόθους, με δεκάδες εργοδότες και με επιστέγασμα μπόλικη καταστολή!

Αυτό ετοιμάζει, ξεδιάντροπα πια, η ξεπουλημένη ομάδα των Παναγόπουλου-Κιουτσούκη-Καραγεωργόπουλου και λοιπών συνοδοιπόρων που αποτελούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ αυτή τη στιγμή. Έχουν απαξιωθεί στις συνειδήσεις όλων των εργατών, είναι οι καλύτεροι συνεργάτες του ΣΕΒ, γι’ αυτό και άξια ονομάστηκαν από την εργατική τάξη της χώρας μας, συνδικαλιστική μαφία.

Είναι δεκάδες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις που σέρνουν τη ΓΣΕΕ, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της χώρας, βαθιά στο βούρκο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν πρέπει να τους περάσει!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για κινητοποίηση τη μέρα διεξαγωγής του «Συνεδρίου», έξω οι νόθοι και οι εργοδότες από τα Σωματεία και τα Συνδικάτα!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

22/2/2020