«Κάλεσμα για την κινητοποίηση της 17ης Οκτωβρίου»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 08:58

«Κάλεσμα για την κινητοποίηση της 17ης Οκτωβρίου»

  ΔΑΣ ΟΤΑ : ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΗ

Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες απαντούν οι εργαζόμενοι στους δήμους στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, το οποίο μαζί με το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων και της συνδικαλιστικής δράσης, έρχεται με το άρθρο 179 να διευκολύνει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.

Είναι ανάγκη να σημάνει συναγερμός στα αμαξοστάσια, στα τεχνικά συνεργεία, σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου μας, απέναντι στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο - σκούπα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ.Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνδεθεί με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, με τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου,πέραν των επιπλέον των χτυπημάτων των ΣΣΕ και της συνδικαλιστικής δράσης, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακόμα,προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της υπηρεσίας αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των "επενδυτών", δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται, είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών.

Εκτός του πολυνομοσχεδίου στον αέρα βρίσκεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και με την "αδιαφορία" της ΝΔ το ανθυγιεινό επίδομα και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά κατ' επέκταση, με κρίσιμη ημερομηνία στις 31 του Οκτώβρη.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους του κάθε δήμου στην Κεφαλονιά σε μαζική συμμετοχή στο Εργατικό Κέντρο, την Πέμπτη,17 Οκτώβρη, στις 6:30 το απόγευμα.

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ετικέτες: