Το Σωματείο Επισιτισμού και Ξενοδοχουπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 21:14

Το Σωματείο Επισιτισμού και Ξενοδοχουπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία

Ενημέρωση

Το Σωματείο Επισιτισμού και Ξενοδοχουπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης "Άγιος Μηνάς," σας κάλει να συμμετάσχετε στην πανελλαδική απέργια στις 24 Σεπτέμβρη, προκείμενου να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι επιτακτική η ανάγκη για ετοιμότητα οργάνωση και αντεπίθεση ενάντια νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ακολουθώντας την αντεργατική πορεία των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  1. Τη θέσπιση του «ηλεκτρονικού μητρώου» και την καθιέρωση της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τις συνελεύσεις και τις απεργίες, προωθόντας έτσι φακέλωμα των εργαζομένων.
    2.Την οριστική ουσιαστικά κατάργηση  των κλαδικών συμβάσεων,αφού δίνει την δυνατότητα επιχειρησιακών συμβάσεων σε επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα   .
    3. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων.
    4. Προστίθενται νέοι περιορισμοί γαι την προσφυγή των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) καθώς η δυνατοτήτα μονομερούς προσφυγής από τα συνδικάτα ουσιαστικά εξαλείφεται. 
    Συνάδελφοι, καλούμαστε να παλέψουμε για τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, τις οποιες προσπαθούν να καταργήσουν. Οι μάχες για το σταθέρο ωράριο, για τις υπερωρίες και τις συμβάσεις κερδίζονται παλεύοντας μαζικά στο πλευρό των σωματείων μας.
    Συνάδελφοι, πρέπει να δηλώσουμε παρόντες σε αυτό τον αγώνα για το δικαίωμα στην οργάνωση στο σωματείο και την απεργία!

Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας – Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.

Η Πρόεδρος 

Κωνσταντοπούλου Αγγελική

Η Γραμματέας

Μαρία Αλιβιζάτου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ