Συνέδριο με θέμα: “Η Συμβολή της Σύγχρονης Δασοπονίας & των Προστατευόμενων Περιοχών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 10:59

Συνέδριο με θέμα: “Η Συμβολή της Σύγχρονης Δασοπονίας & των Προστατευόμενων Περιοχών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τον Δήμο Κεφαλλονιάς και την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας το 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με θέμα: “Η Συμβολή της Σύγχρονης Δασοπονίας και των Προστατευόμενων Περιοχών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη”.


Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Αργοστόλι από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2015. Σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου πεντακόσιοι διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες κ.λ.π. Δασολόγοι - Σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα προβούν σε σημαντικές ανακοινώσεις, που θα απευθύνονται και στο ευρύτερο κοινό του νησιού μας, λόγω της ποικιλίας των επί μέρους θεμάτων, που θα καλύπτουν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Πρόκειται για σημαντικό γεγονός όχι μόνο από επιστημονικής πλευράς, αλλά και οικολογικής, επαγγελματικής, τουριστικής και γενικά δραστηριοποίησης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Συνεδρίου, καθώς στο επίκεντρο της θεματολογίας του, βρίσκεται η βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία ευρύτερα αλλά και του ίδιου του νησιού.

Λόγω της μεγάλης σημασίας του για την Κεφαλονιά και γενικότερα για τη χώρα θα επιθυμούσαμε την ενίσχυση μέσω χορηγιών για την άρτια οργάνωσή του, ώστε μετά την επιτυχή λήξη του, οι Σύνεδροι να μεταφέρουν εκτός Κεφαλονιάς τις καλύτερες εντυπώσεις για την κεφαλονίτικη φιλοξενία και τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του νησιού.

Ενημερώνουμε επίσης ότι, η χορηγία μπορεί να είναι είτε υλική είτε προσφορά ανάλογων υπηρεσιών, που θα διευκολύνουν τις ανάγκες κάλυψης επιμέρους εξόδων, όπως υλικών, επικοινωνίας, διαμονής των συνέδρων, εκτυπώσεων, μετακινήσεων κ.λπ.

Όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για χορηγία, τους παρακαλούμε να απευθυνθούν στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ.Αίνου καθημερινά στον υπεύθυνο επικοινωνίας και Συντονιστή του Φορέα μας, Δρ. Μιχάλη Ξανθάκη από 8.30 έως 16.30 στο Τηλ./Φαξ: 26710 29258 και στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών