Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με θέματα που προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση ( 24/11/2025) του Δ.Σ. Αργοστολίου.
Σε συνέχεια των αναφορών, που έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, επιθυμώ να προβώ σε ενημέρωση προς τους δημότες και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας. Ως Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π. και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου, για άλλη μια φορά δεν μου επετράπη να ολοκληρώσω την τοποθέτηση - εισήγηση μου, για σχετικά θέματα του Ο.Κ.Α.Π., από τον Πρόεδρου του Δ.Σ κ. Νικόλαο Βαλλιανάτο, με το αιτιολογικό ότι «έχει λήξει ο χρόνος».
Επίσης, κατά τη συζήτηση του θέματος, αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαλλιανάτο ότι «ψεύδομαι και ότι δεν έχω στείλει κανένα έγγραφο», που θα έπρεπε να περάσει από το Δ.Σ. Η δήλωση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το σχετικό έγγραφο ( αρ. πρωτ. 950/13-6-2025) από τον Οργανισμό μας, έχει υποβληθεί κανονικά, και με τον προβλεπόμενο τρόπο. Προς τεκμηρίωση των ανωτέρω, παραθέτω εκ νέου το έγγραφο που απέστειλα, όπως έχει πρωτοκολληθεί και κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δεδομένης της παραπληροφόρησης που δημιουργήθηκε, ζητώ άμεση εγγραφή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, διαφάνεια και θεσμική αποκατάσταση. Ο Οργανισμός μας, παραμένει στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με στόχο τη διαφάνεια, τη συνεργασία και την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών θεσμών.
Η αλήθεια και ο σεβασμός στις διαδικασίες αποτελούν θεμέλιο της ορθής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς.
Με εκτίμηση
Γεώργιος Λασκαράτος
Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Σ. Δήμου Αργοστολίου
Πρόεδρος Συνδέσμου Ο.Κ.Α.Π. Κεφαλληνίας


















