Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς - ΕΛΜΕΚΙ: "Την Παρασκευή διαδηλώνουμε μπροστά στη ΔΕΗ"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 08:52

Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς - ΕΛΜΕΚΙ: "Την Παρασκευή διαδηλώνουμε μπροστά στη ΔΕΗ"

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς καταγγέλλει ότι ο θάνατος των δύο σπουδαστών των ΤΕΙ στη Λάρισα καθώς και οι κίνδυνοι για τη ζωή άλλων τριών, που ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών φτωχοποίησης του λαού και των παιδιών του, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Οι καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία είναι τραγικές. Δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια, δεν έχουν να τραφούν, δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Στερούνται δηλαδή τα βασικά μέσα επιβίωσης.

Ως Επιτροπή Αγώνα συμμετείχαμε στη διεκδίκηση του ταξικού κινήματος από τη ΔΕΗ για να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε μαθητές. Δυστυχώς η διακοπή ρεύματος συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα και στον τόπο μας. Οι διακοπές ρεύματος πολλαπλασιάζονται και για άλλες φτωχές οικογένειες της περιοχής μας.

Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε.
Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και εξασφάλισης της επιβίωσης:
• να καταργηθούν όλα τα χαράτσια
• να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο και ο ΦΠΑ στα είδη διατροφής
• να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα και το νερό – είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα
• να εξασφαλιστεί στέγη με φοιτητικές εστίες και αξιοποίηση ξενοδοχείων και άλλων χώρων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτοι
• δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις των μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών και καμιά επιβάρυνση για τις σπουδές τους σε δίδακτρα, βιβλία, αναλώσιμα κ.ά.
• καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς στέγη, ρεύμα, θέρμανση και φαγητό.
Καλούμε σε δημιουργία Λαϊκών Επιτροπών σε όλη την Κεφαλονιά και το συντονισμό μας, ώστε, μαζί με τα ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, να οργανώσουμε την άμυνα και την αντεπίθεσή μας στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου.

Παρασκευή 8 Μάρτη
Από το πρωί στις 7.30 δίνουμε «παρών» μπροστά στη ΔΕΗ ΑΕ
1.30 μμ διαδηλώνουμε μαζικά – μαχητικά στον ίδιο χώρο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ

Το κυβερνητικό έγκλημα στη Λάρισα να μας διδάξει:
Τώρα αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν ρεύμα - θέρμανση – - φαγητό
Παρασκευή 8 Μάρτη 1.30 μμ
διαδηλώνουμε μπροστά στη ΔΕΗ ΑΕ στο Αργοστόλι

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν πως δεν αγγίζει τον τόπο μας το βαρύ και αποτρόπαιο έγκλημα του θανάτου δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, λόγω οικονομικής αδυναμίας να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, αφού σπέρνουν παντού τη δυστυχία μέσω της αντιλαϊκής πολιτικής. Κι αυτή την πολιτική τη ζει ο λαός και η νεολαία του Νομού μας. Όσο αφορά τις δηλώσεις στελεχών της ΔΕΗ ΑΕ, σχετικά με τη διακοπή ρεύματος σε μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, ενημερώνουμε το λαό της Κεφαλονιάς ότι το ρεύμα παραμένει κομμένο. Μάλιστα, δίπλα στα κεριά για το διάβασμα, οι οικογένειες αυτές έχουν προμηθευτεί μαγκάλια και σόμπες για να ζεσταθούν.

Στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας, με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τους φόρους στα καύσιμα, νέα παιδιά, όπως και οι οικογένειές τους, αδυνατούν να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους: ρεύμα, θέρμανση, στέγαση, σίτιση. Θα θρηνήσουμε και νέους θανάτους, αν δεν δράσουμε αποφασιστικά και οργανωμένα. Κανείς σ' αυτή την κατάσταση δεν πρέπει πλέον να εφησυχάζει. Ειδικά για τους μαθητές και τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών οι οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι, το πετρέλαιο, το ρεύμα...

Απαιτούμε:

Άμεσα μέτρα ανακούφισης και εξασφάλισης της επιβίωσης, όπως να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, οι φόροι στο πετρέλαιο, ο ΦΠΑ στα είδη εστίασης, να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα και το νερό, να εξασφαλιστεί στέγη με φοιτητικές εστίες και αξιοποίηση ξενοδοχείων και άλλων χώρων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτοι, δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις των μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών και καμιά επιβάρυνση για τις σπουδές τους σε δίδακτρα, βιβλία, αναλώσιμα κ.ά. Κανένας μαθητής και φοιτητής χωρίς στέγη, ρεύμα, θέρμανση και φαγητό.
Επανασύνδεση σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές που έχει γίνει διακοπή ρεύματος.

Τα αδικοχαμένα νιάτα ας γίνουν αφορμή για μαζική αφύπνιση και ξεσηκωμό εργαζομένων και νεολαίας.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους μαθητές των σχολείων να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση που οργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές του Νομού μπροστά στη ΔΕΗ, από το πρωί της Παρασκευής 8 Μάρτη.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                           Γαλιατσάτος Νικόλας