Έρχεται πρόγραμμα ενίσχυσης 425 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 11:55

Έρχεται πρόγραμμα ενίσχυσης 425 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό

pexels

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης σε εστίαση και τουρισμό. Τι είπε για τη μουσική στην εστίαση.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις οι οποίες έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει».

Σχετικά με την κατάργηση δεύτερου self test στα σχολεία ο κ. Παπαθανάσης είπε: «Το θέμα είναι του υπουργείου Παιδείας, της επιτροπής και του ΕΟΔΥ. Δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό, είναι πολύ εξειδικευμένο το θέμα. Στοο λιανεμπόριο και την εστίαση, ισχύουν τα δυο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα».

Σχετικά με τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC και τις επικρίσεις που δέχτηκε, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «ο Χάρης Θεοχάρης αδικείται. Ο δημοσιογράφος ήταν πολύ επιθετικός και ο κ. Θεοχάρης απάντησε με μεγάλη σοβαρότητα. Μίλησε για τα πάντα και πήγε στην Μεγάλη Βρετανία για να πείσει ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για να ταξιδέψει κάποιος. Απάντησε με μεγάλη αξιοπρέπεια», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι σήμερα, Παρασκευή 14/5 ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση και «οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατ’ευθείαν τι ποσό θα λάβουν». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «όπου έχει υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή, υπάρχει η προϋπόθεση της μη απόλυσης»

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση μπορούν να μετακινηθούν και μετά τις 12.30 με το χαρτί από το ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι τους μέχρι τις 12.30.

Για τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης ο κ. Παπαθανάσης είπε: «Οι επιχειρήσεις είναι χιλιάδες όπως και οι έλεγχοι. Το σύστημα των ελέγχων έχει αλλάξει. Επιβάλλονται πρόστιμα. Δεν μπορεί να είναι ο έλεγχος σε κάθε χώρο εστίασης καθημερινά. Γίνονται όμως χιλιάδες έλεγχοι».

Για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. «Γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί».

dikaiologitika.gr


Ετικέτες: