Γαλιατσάτος στον COSMOS: Ζητήσαμε να αυξηθεί το επίδομα των επικουρικών αλλά δεν εισακουστήκαμε

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 11:31

Γαλιατσάτος στον COSMOS: Ζητήσαμε να αυξηθεί το επίδομα των επικουρικών αλλά δεν εισακουστήκαμε

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο τέως περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με δύο πολύ σοβαρά θέματα να αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο κος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε πρωτίστως στο θέμα του lockdown και της υγείας. «Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το lockdown. Η πρώτη φορά μας έδειξε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε και θα μπορούσαμε να έχουμε προετοιμαστεί» επισήμανε και συνέχισε τονίζοντας ότι θα έπρεπε να εξασφαλισθεί το σύστημα υγείας. «Είχαμε ζητήσει να αυξηθεί το επίδομα των επικουρικών  στα νησιά μας και δεν εισακουστήκαμε. Αυτή η ενίσχυση θα λειτουργούσε ως κίνητρο» υπογράμμισε και αποκάλυψε παράλληλα ότι πλέον οι γιατροί στα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι λιγότεροι απ’ ότι τον Μάρτιο. Η εκτίμηση του κου Γαλιατσάτου ήταν ότι όλα έγιναν με προχειρότητα και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε και για το οποίο ο κος Γαλιατσάτος έχει κάνει και γραπτή παρέμβαση, είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το κονδύλι δεν φτάνει ούτε για το 10% των αιτούντων. «Δημιουργήθηκαν προσδοκίες. 7.156 άτομα έκαναν αίτηση. Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι όσοι έχουν πολλούς εργαζόμενους. Όσοι έχουν έναν- δύο δεν θα πάρουν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας την περιφέρεια να ζητήσει από την Κυβέρνηση περισσότερα χρήματα. Ο καλεσμένος έθεσε και έναν επιπλέον προβληματισμό, για το τι θα γίνει με όσους έκλεισαν την επιχείρηση τους τώρα και πρέπει  και αυτή να βοηθηθούν.

πηγη: 965.gr