Λογαριασμοί ρεύματος: Online σύγκριση τιμών για τον φθηνότερο πάροχο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 09:00

Λογαριασμοί ρεύματος: Online σύγκριση τιμών για τον φθηνότερο πάροχο

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη σύγκριση τιμών ενέργειας ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων.

Το νέο εργαλείο που θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργεία έως τα τέλη Φεβρουαρίου, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν τα συμβόλαια που ήδη έχουν με παρόχους ενέργειας με αυτά του ανταγωνισμού, και μάλιστα εισάγοντας χαρακτηριστικά που θα αφορούν το δικό τους ενεργειακό προφίλ, ώστε στη συνέχεια να επιλέγουν.

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης αναρτώνται τα τιμολόγια ρεύματος όλων των παρόχων, ενώ με τη νέα εφαρμογή στοχεύει σε μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση των καταναλωτών.

Την ίδια ώρα η ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι ξεκινά σταδιακά την καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση, η οποία και θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2024. Μάλιστα καλεί τους καταναλωτές να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιρειών θα έχει πρόσβαση στον χώρο των μετρητών των ακινήτων, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης στη συνέχεια και να χορηγηθεί στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο, με τους εξής τρόπους: είτε καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ ή να καταχωρίσουν την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ή μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο.

dikaiologitika.gr