Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Με ένα SMS θα αλλάζεις πάροχο όποτε θες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 21:12

Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Με ένα SMS θα αλλάζεις πάροχο όποτε θες

Με ένα μήνυμα στην εφαρμογή wallet, στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να αλλάζουν την εταιρεία ενέργειας και το τιμολόγιό τους οι πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο κ. Παπαστεργίου είπε πως «ήδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε στη διαδικασία του να μπορεί αυτή η αλλαγή παρόχου να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet εφόσον πατήσει «ναι» ο ενδιαφερόμενος. Όπως ακριβώς πριν από περίπου 1,5 μήνα λέγαμε για το myAuto, πακέτο που ήδη μπήκε στο wallet μας και ήδη πάνω από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν «κατεβεί» στα κινητά». Η δυνατότητα αυτή αναμένεται να είναι διαθέσιμη στους πολίτες από τον Φεβρουάριο.

Το wallet μάς λύνει τα χέρια στις συναλλαγές με το Δημόσιο

«Για μένα το πιο συγκλονιστικό είναι το πως πλέον το wallet θα είναι το μέσο με το οποίο θα συνδιαλεγόμαστε με το δημόσιο, να μη χρειάζεται να κατεβάζουμε πιστοποιητικά ακόμα και αν αυτά είναι ψηφιακά. Οποιαδήποτε διαδικασία κάνουμε γράφουμε το παιδί μας στον παιδικό σταθμό και θέλουμε οικογενειακή κατάσταση, βεβαίωση ΑΦΜ, ταυτότητες να μη χρειαζόμαστε τίποτα από όλα αυτά. [...] Επίσης, όλες πλέον οι ιδιότητες, είμαι δημοσιογράφος, γιατρός οποιαδήποτε ιδιότητα εμείς ζητάμε πλέον από τους επαγγελματικούς φορείς να μας ανοίξουν τα μητρώα τους για να αρχίσουμε να περνάμε όλες αυτές τις διαδικασίες μέσα.», συμπλήρωσε ο υπουργός.