Πότε γίνονται οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιανουαρίου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 13:28

Πότε γίνονται οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιανουαρίου

Πλησιάζει ο καιρός που πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου για όλα τα ταμεία, πότε πάνε ταμείο οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Dnews, στις 22 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των αυξημένων συντάξεων Ιανουαρίου 2024 για τους μισθωτούς.

Αναλυτικότερα οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και
    όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).
  • Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Οι εν λόγω συντάξεις θα είναι αυξημένες κατά 3% και έτσι η εθνική σύνταξη για το 2024 θα οριστεί στα 426,17 ευρώ, από 413,76 ευρώ καθώς θα λάβει αύξηση 12,41 ευρώ. Αντιστοίχως 3% θα αυξηθούν και οι ανταποδοτικές συντάξεις του κάθε συνταξιούχου.