Επίδομα ως 2500€ σε ανέργους - εργαζόμενους στο Τουρισμό (Voucher)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 09:08

Επίδομα ως 2500€ σε ανέργους - εργαζόμενους στο Τουρισμό (Voucher)

Tο έχουμε πει σε πολλά προηγούμενα ρεπορτάζ  μας πως το Ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ φέρνουν "τσουνάμι" προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο του uskilling και reskilling.

Μετά λοιπόν τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων της ΔΥΠΑ έρχεται πρόγραμμα κατάρτισης - Πιστοποίησης "μαμούθ" για εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό με εκπαιδευτικό επίδομα έως 2500 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 5 ώρες ανά ώρα κατάρτισης (2 προγράμματα επί 250 ώρες κατάρτιση = 2500 ευρώ στους λογαριασμούς τους)

Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού που θα ανοίξει σύντομα θα αφορά 18.000 ωφελούμενους ανέργους και εργαζόμενους στον Τουρισμό

Η goLearn αποτελεί Κέντρο Δια Βίου Μάθησης αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ και την ΓΓΔΒΜ ενώ αποτελεί Πιστοποιημένο Κέντρο στο Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης της ΔΥΠΑ για τα Voucher ανέργων - εργαζομένων στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες.

Δικαίωμα Υποβολής

  • Να είναι Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ή/και υπήκοοι τρίτων χωρών (χωρών εκτός κρατών - μελών της Ε.Ε.), οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα.
  • Να είναι άνω των 18 ετών.
  • Να είναι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις ή μακροχρόνια ή πρόσκαιρα άνεργοι στον τομέα του τουρισμού ή ήταν εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,
  • Να διαθέτουν τη τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200) ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα συναφή με την ειδικότητα κατάρτισης.  
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Σε κάθε κύκλο κατάρτισης του προγράμματος το 5% των θέσεων δύναται να καλύπτεται από άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν ποσοστό πάνω από 67%, εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον. 

    Μέθοδος υλοποίησης voucher κατάρτισης στον Τουρισμό

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της  εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονης Εκπαίδευσης. Ασύγχρονη σημαίνει πως δεν θα έχει ζωντανές παρακολουθήσεις αλλά εσείς θα διαβάζετε όποτε θέλετε.

proson.gr