Προσυμπληρωμένο και το Ε3 στις φορολογικές δηλώσεις 2023

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 16:04

Προσυμπληρωμένο και το Ε3 στις φορολογικές δηλώσεις 2023

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του Money Show 2023, ανέφερε ότι θα είναι προσυμπληρωμένο και το Ε3 στις φορολογικές δηλώσεις 2023.

Ο κ. Πιτσιλής αφού αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο της ΑΑΔΕ που είναι η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων μέσω της ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, μίλησε για τον οραματισμό του για μια φορολογική διοίκηση όπου θα υπάρχει πλήρης ψηφιακή απάντηση σε όλες τις ανάγκες των πολιτών ακόμη και αυτών που δεν έχουν διαδικτυακή πρόσβαση.

Ξεκινώντας από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, επισήμανε ότι θα έχουν προσυμπληρωμένο και το Ε3 ενώ απώτερος σκοπός είναι να «αγγίξει» η ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος του 2023 το 100% της ψηφιοποίησης του χώρου της φορολογίας κεφαλαίου όπως μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικές παροχές.

«Πλέον μέσα από την πλατφόρμα του myPROPERTY – ένα δύσκολο έργο- το 2022 υποδεχθήκαμε πάνω από 230 χιλιάδες ψηφιακές δηλώσεις, ξεπεράσαμε σε φόρους τα 280 εκατ. περίπου μιλάμε για το 90% του κάθε είδους δηλώσεων που υποβάλλονται για τις μεταβιβάσεις, δωρεές.

Στόχος μας είναι μέσα στην χρονιά να αγγίξουμε το 100% της ψηφιοποίησης του αντικειμένου αυτού αλλά και να εξορθολογίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και είναι απαρχαιωμένο», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής προσθέτωντας ότι η διοίκηση στοχεύει και στην κατάργηση των βιβλίων που διατηρούν μέχρι σήμερα πολλές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ μεριμνά για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της έκδοσης του ψηφιακού δελτίου αποστολής για ένας υγιές επιχειρείν, καθώς μέχρι το τέλος του 2023 θα υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ μεριμνά για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και τη διασύνδεση των POS απευθείας με την ΑΑΔΕ, την ανάπτυξη εργαλείων, τη βελτίωση του κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων, την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας στον τομέα της δίωξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου μέσα από εφαρμογές, τη δημιουργία θαλάμου επιχειρήσεων, αλλά και την παρακολούθηση των πλοίων μεταφοράς που έρχονται στη χώρα.