Επιδότηση βενζίνης: Με προπληρωμένη κάρτα θα δοθεί το επίδομα βενζίνης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 08:19

Επιδότηση βενζίνης: Με προπληρωμένη κάρτα θα δοθεί το επίδομα βενζίνης

Με μια προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα στο «ψηφιακό πορτοφόλι» που έχουμε στο κινητό μας, στα πρότυπα του freedom pass, θα δοθεί το επίδομα καυσίμων για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 08:30 από τους αρμόδιους υπουργούς, σε συνέχεια των όσων ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Το επίδομα για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης θα κυμαίνεται από 15 έως 20 λεπτά του ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες και θα καλύπτει 180 λίτρα καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων σε διάστημα τριών μηνών (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος).

Το μέγα θέμα που απασχολεί τους πάντες από τη στιγμή που χθες (16.03.2022) το απόγευμα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ακρίβειας ήταν πως θα γίνει η διαδικασία για την επιδότηση καυσίμων.

Θα γίνεται με χρέωση του ποσού της επιδότησης σε μια «άυλη» χρεωστική κάρτα, την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν στο «ψηφιακό πορτοφόλι» στο κινητό τους τηλέφωνο, στα πρότυπα του freedom pass, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Οι αιτήσεις των δικαιούχων να υποβάλλονται σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Οδηγίες χρήσης

Η διαδικασία, λέγεται, ότι θα είναι πολύ απλή και χωρίς οι πολίτες να πρέπει να παρουσιάσουν αποδείξεις ή δικαιολογητικά για την αγορά καυσίμων.

Οι πολίτες θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα «ανοίξει» στο gov.gr χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς στο TAXISnet. Θα καταχωρούν και θα επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους και το e-mail τους και αφού γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους, θα λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Όπως δήλωσαν αρμόδιες πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή του οχήματός του, ανάλογα, βέβαια, με το ύψος της επιδότησης ανά λίτρο καυσίμου.

Η άυλη προπληρωμένη κάρτα μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε πρατήρια καυσίμων με το σήμα της MasterCard, ενώ η χρήση της πιθανότατα θα αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για τα καύσιμα που οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθευτούν.

Δεδομένου ότι το μέτρο της επιδότησης καυσίμων θα ισχύσει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, για τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο), το ποσό που θα πιστωθεί στην ψηφιακή κάρτα θα πρέπει να έχει «δαπανηθεί» μέχρι το τέλος του Ιουνίου, εκτός αν υπάρξει διαφορετική πρόβλεψη.

newsit.gr