Το απλό τρικ των 2 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 12:30

Το απλό τρικ των 2 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα

Παράδοξο αλλά αποτελεσματικό

Ο καλός, ποιοτικός ύπνος μας είναι απαραίτητος για πολλούς διαφορετικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ευεξία μας, ειδικά μετά από μια μεγάλη και κουραστική μέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο όμως, το να στριφογυρίζουμε ασταμάτητα στο κρεβάτι μας πασχίζοντας να ηρεμήσουμε και να αποκοιμηθούμε εύκολα και γρήγορα.

Υπάρχουν σίγουρα πολλοί παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν τον ποιοτικό ύπνο, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις ένα απλό κόλπο 2 δευτερόλέπτων: Να ανοίξεις την πόρτα του δωματίου σου. 

Πρόκειται για το εύρημα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Indoor Air: International Journal of Indoor Environment and Health, στην οποία μια ομάδα ερευνητών παρατήρησε και κατέγραψε τον ύπνο ενήλικων, υγιών ατόμων για 5 νύχτες καταλήγοντας στο ότι όσοι κοιμούνταν με την πόρτα του υπνοδωματίου τους ανοιχτή είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου. 

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι ότι ο αέρας του δωματίου ανακυκλώνεται γρηγορότερα και αυτό μπορεί να ρίξει ελαφρώς τη θερμοκρασία, κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου.




00 inkefalonia general ad 300X250