Η σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς από κάθε προϊόν στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 16:39

Η σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς από κάθε προϊόν στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σου

Από τον ορό μέχρι τις ενυδατικές κρέμες, οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους

Στον κόσμο της φροντίδας του δέρματος, γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τη σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζουμε τα προϊόντα (για παράδειγμα, ότι θα πρέπει να εφαρμόζουμε με τη σειρά από τη λεπτότερη έως παχύτερη φόρμουλα). Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρεις ότι η ποσότητα κάθε προϊόντος που χρησιμοποιείται είναι εξίσου σημαντική. Σύμφωνα με την αισθητικό και δερματολόγο Natalie Aguilar, οι ποσότητες εφαρμογής των προϊόντων για το δέρμα μπορεί να διαφέρουν από το ένα προϊόν στο άλλο λόγω της υφής τους. «Μια σταγόνα λαδιού μπορεί να απλωθεί σε μια μεγάλη περιοχή του δέρματος, ενώ μια σταγόνα παχιάς κρέμας θα καλύπτει μόνο το μισό μέτωπο», εξηγεί.

Επιπλέον, διαφορετικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος έχουν διαφορετικές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών. Παρόλο που πολλοί από εμάς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας απαλλαγμένο από ακμή, υπερχρωματισμό και άλλες παθήσεις, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική με το πόσα προϊόντα χρησιμοποιείς για να αποφύγεις τον ερεθισμό του φυσικού φραγμού του δέρματος. Με λίγα λόγια, η υπερβολική χρήση προϊόντων μπορεί όχι μόνο να είναι αναποτελεσματική, αλλά να προκαλέσει και ερεθισμό του δέρματος και ερυθρότητα. Η Aguilar μοιράζεται τις συμβουλές της για το πόση ποσότητα από κάθε προϊόν πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Τι ποσότητα πρέπει να εφαρμόζεις....

Από καθαριστικό προσώπου
Η ποσότητα του καθαριστικού ποικίλλει ανάλογα με τη σύνθεση καθώς και το πόσο μακιγιάζ φοράς. Σε γενικές γραμμές, το μέγεθος μιας δεκάρας είναι αρκετό, αλλά αν χρησιμοποιείς καθαριστικό αφρού, η ποσότητα που προκύπτει από μια πίεση της αντλίας πρέπει να είναι αρκετή. Εάν φοράς βαρύ μακιγιάζ καθημερινά, ίσως πρέπει να κάνεις διπλό καθαρισμό με micellair νερό και καθαριστικό προσώπου για να απαλλαγείς από όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Απολεπιστικό
Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μιας χημικής απολεπιστικής ουσίας περισσότερο απ'ότι ένα φυσικό scrub, καθώς υπάρχει λιγότερος κίνδυνος πρόκλησης μικροτραυματισμών στο δέρμα. Μια φόρμουλα AHA ή BHA απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη λιπαρότητα. Συνίσταται η εφαρμογή απολεπιστικού στο μέγεθος μιας δεκάρα, αλλά αν κάνεις εφαρμογή με βαμβάκι, η ποσότητα μπορεί να διαφέρει. 

Τoner
Κάποιες προτιμούν να ψεκάζουν το toner απευθείας στο πρόσωπό τους, άλλες να το εφαρμόζουν χρησιμοποιώντας βαμβάκι. Αν επιλέξεις να το ψεκάσεις απευθείας, ρίξε 2-3 ψεκασμούς και στη συνέχεια κάνε ελαφρύ μασάζ στο δέρμα. Εάν προτιμάς να το απλώνεις με βαμβάκι, ρίξε έξι ψεκασμούς και σκούπισε απαλά.

Ορός
Οι οροί προσώπου περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών, οπότε είναι σημαντικό να προσέχεις τι ποσότητα εφαρμόζεις. Η ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού αρκεί (περίπου δύο έως τρεις σταγόνες).

Κρέμα ματιών
Λιγότερο σημαίνει περισσότερο σε ό,τι αφορά την κρέμα ματιών, καθώς πρέπει να αποφύγεις το έντονο τρίψιμο γύρω από το ευαίσθητο δέρμα σε αυτήν την περιοχή. Η ποσότητα στο μέγεθος ενός μπιζελιού πρέπει να είναι επαρκής για να καλύψει το δέρμα γύρω από τα μάτια. 

Ενυδατική κρέμα
«Συνιστώ πάντα να ξεκινάμε με μια ποσότητα στο μέγεθος ενός μύρτιλλου για κάλυψη του προσώπου, του λαιμού και του στήθους - οι ξηρότερες επιδερμίδες μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερο, ενώ οι λιπαρές λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, ξεκίνα με μικρή ποσότητα, και θα καταλάβεις πόσο χρειάζεσαι από την αίσθηση», λέει η Aguilar.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ