Πώς δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια σου και τι πρέπει να κάνεις για να τους αντιμετωπίσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:30

Πώς δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια σου και τι πρέπει να κάνεις για να τους αντιμετωπίσεις

Όταν βλέπουμε ένα άτομο με μαύρους κύκλους, η αρχική μας σκέψη είναι πιθανόν ότι του λείπει ύπνος.

Όμως, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτούς τους μαύρους κύκλους, εκτός από την κόπωση.

Σε αυτό το κείμενο θα μάθεις για ποιον λόγο μπορεί να έχεις μαύρους κύκλους και θα διαβάσεις μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να τους καταπολεμήσεις προκειμένου να διατηρήσεις το πρόσωπό σου ανανεωμένο.

Γιατί έχουμε κύκλους κάτω από τα μάτια

Ο λόγος πίσω από τους μαύρους κύκλους είναι διαφορετικός ανάλογα με το άτομο, αλλά μία αιτία που είναι πιο συνηθισμένη είναι ότι οι σκιές κάτω από τα μάτια σου προκαλούνται από την έλλειψη οξυγόνου που τρέχει στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία προκαλεί υπερχρωματισμό. Ο υπερχρωματισμός παράγεται από ένα αμινοξύ που ονομάζεται μελανίνη. Αυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως σακούλες, μπορεί να αποδοθεί στην ασυνείδητη κίνηση που κάνεις και τρίβεις τα μάτια σου, στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή στον ανεπαρκή ύπνο. Ανάμεσα σε άλλους παράγοντες περιλαμβάνονται τα γονίδια και η γήρανση. Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι μπορούν επίσης να προκληθούν από ιατρικές καταστάσεις όπως αλλεργίες, έκζεμα, δερματίτιδα και αναιμία.

Πώς μπορούμε να τους καταπολεμήσουμε

Η μελανίνη είναι μια φυσική καστανή ή μαύρη χρωστική στο σώμα σου που είναι υπεύθυνη για το χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά, τα μάτια σου και ορισμένα άλλα μέρη του σώματός σου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να αποτρέψεις την υπερβολική μελανίνη από το να μην υπάρχει έντονα κάτω από τα μάτια σου και να μην σου προκαλεί αυτές τις ενοχλητικές σακούλες.

Υιοθέτησε μια πιο σωστή στάση στο κρεβάτι

Ο ύπνος σε ανασηκωμένη θέση μπορεί να αποτρέψει το πρήξιμο. Ενώ εσύ κοιμάσαι, το υγρό μπορεί να συλλέγεται κάτω από τα μάτια σου, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε πιο επίπεδη θέση. Κρατώντας το κεφάλι σου ελαφρώς στηριγμένο μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις  τη συσσώρευση υγρών και το πρωί το πρόσωπό σου να φαίνεται ξεκούραστο.

Δοκίμασε φυσικά συστατικά

Τα κοινά συστατικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου όπως αγγούρια και χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού, μπορεί να είναι ευεργετικά για την καταπολέμηση του πρηξίματος. Τα αγγούρια έχουν εξαιρετικές ιδιότητες αφού δροσίζουν και έχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητα η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, ενώ η καφεΐνη και οι τανίνες που περιέχουν τα φακελάκια τσαγιού, βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής και τη σύσφιγξη του δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, άπλωσε το αγγούρι ή τις σακούλες τσαγιού για 5 λεπτά ως κρύα κομπρέσα στους μαύρους κύκλους σου και μετά ξέπλυνε το πρόσωπό σου.

Εφάρμοσε ενυδατικά και θεραπευτικά έλαια

Η ενυδάτωση του προσώπου σου με ευεργετικά έλαια και ενυδατικές κρέμες κάνει καλό  στις γραμμές και τις ρυτίδες. Επίλεξε προϊόντα προσώπου με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να έχουν θετική επίδραση σε αυτούς τους μαύρους κύκλους. Το μασάζ που κάνεις όταν εφαρμόζεις κάτι στο πρόσωπό σου επιτρέπει επίσης στο αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα, ώστε να αποφεύγεται τυχόν συσσώρευση ή συστολή στα αιμοφόρα αγγεία σου. Μερικές γνωστές επιλογές για καθημερινή ενυδάτωση  είναι η κρέμα βιταμίνης Ε ή C, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας.

womenonly.gr