Οι χειρότερες συνήθειες την υγεία των μαλλιών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 11:30

Οι χειρότερες συνήθειες την υγεία των μαλλιών

Τα πιο κοινά λάθη που προκαλούν φθορές και σπασίματα 

Παρακάτω θα βρεις τα πιο κοινά λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε στην καθημερινότητα μας σε ό,τι αφορά τη φροντίδα και το styling των μαλλιών μας, καταστρέφοντας τα παρά τη θέληση μας, και τι μπορείς να κάνεις αντ'αυτού:

Χρησιμοποιείς σκληρό λαστιχάκι
Τα σκληρά λαστιχάκια μπορούν να προκαλέσουν φθορές στις τρίχες των μαλλιών σου. Προτίμησε ένα λαστιχάκι που είναι καλυμμένο από ύφασμα ή εάν σε ενοχλούν οι τούφες που μπαίνουν στο πρόσωπο σου, χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια.

Εφαρμόζεις πολλή θερμότητα - και χωρίς προστασία
Η υψηλή θερμοκρασία απομακρύνει τη φυσική υγρασία των μαλλιών, τα ξηραίνει και μακροπρόθεσμα τα κάνει να φαίνονται αφυδατωμένα. Για να σιγουρευτείς ότι δεν εφαρμόζεις υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά σου, μην ανεβάζεις τη θερμοκρασία ποτέ πάνω από το “medium” και δοκίμασε τη στη ράχη της παλάμης σου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, τα οποία βοηθούν τα μαλλιά σου να συγκρατήσουν την υγρασία τους και τα προστατέυει από τα σπασίματα.

Δεν κουρεύεσαι τακτικά
Για να αποφύγεις την ανάπτυξη της ψαλίδας, κόβε 1-2 εκατοστά από τις άκρες των μαλλιών σου κάθε δύο μήνες. Εξάλλου, οι "νεκρές" τούφες δεν προσθέτουν μήκος, οπότε εάν κουρευτείς θα δώσεις σίγουρα στα μαλλιά σου μια ευκαιρία να δυναμώσουν και πάλι.

Χρησιμοποιείς παλιά εργαλεία styling
Μην παραμελείς να καθαρίζεις τακτικά τη βούρτσα σου, καθώς σίγουρα δεν θέλεις να μείνουν μικρόβια και υπολείμματα προϊόντων στα μαλλιά σου. Μια φορά το μήνα, καθάρισε τις βούρτσα σου λιώνοντας λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και ανακατεύοντας καλά, αφήνοντας τη βούρτσα να μουλιάσει στο νερό για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε την καλά.

Βάζεις πολλά χημικά στα μαλλιά σου
Οι πολλές χημικές βαφές, οι θεραπείες κερατίνης και υπερβολικό styling μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο και φθορές. Γίνε πιο φειδωλή σε οποιαδήποτε χημική διαδικασία και φρόντισε τα μαλλιά σου πριν κάνεις μια χημική θεραπεία, κάνοντας μια μάσκα ενυδάτωσης.

Τα βουρτσίζεις με το λάθος τρόπο
Οι περισσότερες από εμάς, βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας από την κορυφή προς τις άκρες, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει κόμπους και σπασίματα. Για να το κάνεις σωστά, άρχισε να ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου από κάτω προς τα πάνω σε τμήματα των 5-6 εκατοστών και βούρτσισε τα σταδικά ανοδικά προς στις ρίζες.Δεν αλλάζεις ποτέ σαμπουάν
Όταν αλλάζουν τα δεδομένα των μαλλιών σου, θα πρέπει να αλλάζεις και το σαμπουάν σου. Αν, για παράδειγμα έβαψες πρόσφατα τα μαλλιά σου ή λόγω ενός κακού ντεκαπάζ έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει να χρησιμοποιείς το αντίστοιχο προϊόν για να καλύψεις τις ανάγκες τους. 

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250