Έτσι «έχασε» το πόδι του ο Παραολυμπιονίκης με την τεράστια δύναμη ψυχής, Μιχάλης Σεΐτης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 11:29

Έτσι «έχασε» το πόδι του ο Παραολυμπιονίκης με την τεράστια δύναμη ψυχής, Μιχάλης Σεΐτης

Όλος ο αθλητικός κόσμος στην Ελλάδα συγκλονίστηκε τον Ιούνιο του 2013, μόλις ενημερώθηκε για το τροχαίο ατύχημα του Μιχάλη Σεΐτη, που είχε ως συνέπεια να χάσει το δεξί του πόδι. 

Μιχάλης Σείτης

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης επιστρέφοντας από κάποια νυχτερινή έξοδο με μια δανεική μοτοσικλέτα, σε ένα σημείο με κακό φωτισμό στο κέντρο της Ρόδου, τον τόπο καταγωγής τους, έπεσε πάνω στους πάγκους της λαΐκής αγοράς που είχαν στηθεί για την επόμενη μέρα. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε σχεδόν ημιθανής, με φριχτούς πόνους και ακατάσχετη αιμορραγία στο ένα πόδι.

Μιχάλης Σείτης

Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή τους στο Thema People είχε δηλώσει για το ατύχημα που το άλλαξε τη ζωή: "Ξύπνησα δύο ημέρες μετά το ατύχημα. Όταν κοίταξα κάτω από το σεντόνι αντιλήφθηκα ότι μου έλειπε το ένα πόδι. Δεν χρειάστηκε να με ενημερώσει κάποιος για τα κακά μαντάτα, τα είχα δει και νιώσει μόνος μου. Οι γιατροί έκαναν το καλύτερο, αλλά δεν υπήρχε σωτηρία-ή θα ζούσα ή θα έχανα το πόδι μου. Τη στιγμή που το συνειδητοποίτισα αυτό ένιωσα ευτυχής. Διότι όχι μόνο ζούσα, αλλά ήθελα πλέον να δώσω στη ζωή ου ένα ουσιαστικό νόημα. Δεν είχε περάσει ούτε μήνας όταν βρέθηκα και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, φορώντας φόρμες και παπούτσια με σπάικς. Ήμουν πιο ώριμος και πιο συνειδητοποιημένος. Διψούσα για υψηλές επιδόσεις και ρεκόρ".

Μιχάλης Σείτης

Μάλιστα, ο ίδιος είχε εξομολογηθεί: "Όπως δεν με τρομάζει και το μεταλλικό μέλος μου, καθώς το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι πια του σώματός μου. Όταν έχεις καλό μεταβολισμό τα μεταβολίζεις όλα, τα καλά και τα κακά. Η ουσία είναι να μη θρηνείς πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά να ενεργοποιήσεις μέχρι και το τελευταίο σου κύτταρο. Το ατύχημα ήταν ένας τρόπος για να αντιληφθώ ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Ούτε η επιτυχία, ούτε η υγεία, ούτι και η ίδια η ζωή. Όσο πιο γρήγορα υιοθετήσουμε αυτή την άποψη τόσο πιο κοντά στην ευτυχία θα βρεθούμε".

Μιχάλης Σείτης

Ο αθλητής Μιχάλης Σεΐτης με την τεράστια δύναμη ψυχής, αποδεικνύει ότι όλοι είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα!

fthis.gr