Μπραντ Πιτ: Η σπάνια πάθηση που τον κάνει να μην αναγνωρίζει ούτε την οικογένειά του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 22:31

Μπραντ Πιτ: Η σπάνια πάθηση που τον κάνει να μην αναγνωρίζει ούτε την οικογένειά του

Ο Μπραντ Πιτ μίλησε ανοιχτά για την εξαιρετικά σπάνια πάθηση από την οποία υποφέρει και εξαιτίας της οποίας δυσκολεύεται, συχνά, να αναγνωρίσει τα πρόσωπα ακόμη και των πιο κοντινών του ανθρώπων.

Η «προσωπαγνωσία», όπως ονομάζεται η πάθηση, καθιστά δύσκολο για τον ασθενή το να θυμάται ή να αναγνωρίζει πρόσωπα. Είναι μια ασθένεια που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα ο πάσχων να δυσκολεύεται, μετά από ένα σημείο, ακόμη και με τα πρόσωπα ανθρώπων που γνωρίζει πολύ καλά.

Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δυσκολεύονται ακόμα και να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή και τους φίλους τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο που περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Ο Μπραντ Πιτ εξήγησε ότι δεν έχει διαγνωσθεί επίσημα με την πάθηση αυτή, ωστόσο είναι πεπεισμένος ότι την έχει. Εξέφρασε, μάλιστα, τον φόβο ότι άνθρωποι του περιβάλλοντός του μπορεί να έχουν νιώσει ότι τους αποφεύγει ή ότι είναι απόμακρος μαζί τους.

Μιλώντας στο GQ, ο ηθοποιός δήλωσε: «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση».

Παλαιότερα, ο Μπραντ Πιτ είχε αναφέρει πως πολλοί πλέον τον αντιπαθούν, γιατί μπορεί π.χ. να μην τους χαιρετήσει εάν τους πετύχει έξω. «Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται γι’ αυτό. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια», είχε δηλώσει στο Esquire.

eleftherostypos.gr