Κ. Γρηγορόπουλος (Πρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων): «Χρειαζόμαστε ενίσχυση - Δεν είναι θέμα προσωπικής ή εργασιακής χάρης, είναι θέμα παροχής κοινωνικής ασφάλειας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 18:28

Κ. Γρηγορόπουλος (Πρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων): «Χρειαζόμαστε ενίσχυση - Δεν είναι θέμα προσωπικής ή εργασιακής χάρης, είναι θέμα παροχής κοινωνικής ασφάλειας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή ,μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος, για την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς.

Ο κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε σχετικά:

“ Κάθε χρόνο προσπαθούμε μέσα σ' όλα τ΄άλλα να επισημάνουμε και τις υποχρεώσεις της πολιτείας που έχει απέναντι στους πολίτες και απέναντι στους αστυνομικούς υπαλλήλους που εργάζονται.

Το κάνουμε αυτό σε περιόδους στις οποίες μπορούν να δοθούν κάποιες λύσεις έστω εν μέρει, μία με τις τακτικές θέσεις στις αρχές του καλοκαιριού και μία αρχές Σεπτέμβρη με τις έκτακτες μεταθέσεις.

Προβαίνουμε σ αυτές τις ενέργειες γιατί το πρόβλημα είναι σημαντικό και μεγάλο.

Τα κενά στην Διεύθυνση της Αστυνομίας Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι 38,όμως υπάρχουν και πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι είναι αποσπασμένοι εκτός Κεφαλονιάς ,οι οποίοι προσμετρούνται γραφειοκρατικά στην Κεφαλονιά ,όμως δεν είναι στην Κεφαλονιά.

Αυτός ο αριθμός είναι 30 με 40 άτομα και επι της ουσίας απουσιάζουν απο το νησί γύρω στα70 άτομα. Είναι μεγάλος ο αριθμός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες οι Περιφερειακές Υπηρεσίες να είναι άδειες και υπάρχουν προβλήματα και στις Υπηρεσίες του Αργοστολίου.

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό απαρατήρητο γιατί δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.

Διανύουμε μια περίοδο κρίσεων , τα τελευταία δύο τρία χρόνια είναι ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα, έχουμε επιφορτιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και με το θέμα της πανδημίας και δεν μπορεί να μένουμε απαθείς.

Στην περιφέρεια όπως είναι η Κεφαλονιά που είναι απόμακρη απο το κέντρο, το θέμα της ασφάλειας πρέπει να προβληματίζει όλους τους φορείς ,αστυνομικούς, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, γιατί μετά την υγεία, πιστεύω ότι και η ασφάλεια πρέπει να είναι μέσα στα πρώτα γι αυτούς, γιατί συνήθως σ αυτές τις περιόδους η εγκληματικότητα παρουσιάζει εξάρσεις.”

Ερωτηθείς για τα αίτια της υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς, ο κ. Γρηγορόπουλος είπε ότι «προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο η εντοπιότητα.

Είναι πολύ μικρό το ποσοστό των αστυνομικών που κατάγονται απο την Κεφαλονιά και οι εκτός Κεφαλονιάς όταν συμπληρώσουν το μάξιμουμ πέντε χρόνια γυρίζουν στον τόπο συμφερόντων τους και αυτό έχει ως συνέπεια να επαναλαμβάνεται το πρόβλημα.

“Πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να κάνει μια γενναιόδωρη κίνηση, να ανοίξει κάποιες θέσεις παραπάνω, για να μπορούν επιτέλους και οι Υπηρεσίες να λειτουργήσουν. Δεν γίνεται να λειτουργούμε πάντα με προσωπικό εφημερίας.”

Ο κ. Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε στην διαβεβαίωση του Βουλευτή κ. Καππάτου ότι θα επισκεφθεί την ηγεσία του Υπουργείου για να ενισχύσει το αίτημα τους εν όψει των έκτακτων μεταθέσεων που θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών και συμπλήρωσε ότι θα ήταν ευχής έργο να   καλυφθούν έστω και οι μισές από τις 38 κενές οργανικές θέσεις.

Τέλος όσον αφορά την αντιμετώπιση τους απο τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων εν καιρό πανδημίας, ο κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε ότι γενικά η κατάσταση δεν είναι ήρεμη, το απέδωσε στην κούραση που έχουν επιφέρει στον κόσμο οι περιορισμοί, το βιώνουν και οι ίδιοι καθημερινά όπως είπε προσπαθώντας να διαχειριστούν τα προβλήματα του κόσμου και ζήτησε να υπάρχει ψυχραιμία και απο τους αστυνομικούς αλλά και απο τους πολίτες.

“Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική για να έρθει κάποια στιγμή μια καλύτερη μέρα. Όταν περάσει η πανδημία θα επανέλθει η κοινωνική ηρεμία σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό και εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο καλά οργανωμένοι για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Το θέμα της ασφάλειας δεν είναι δικός μας συνδικαλιστικό αίτημα, είναι αγαθό της πολιτείας το οποίο είναι μέσα στις υποχρεώσεις των πολιτικών και των αυτοδιοικητικών και αυτό πρέπει να το έχουν κατά νού.

Όταν έχεις κατά νου να εξασφαλίσεις μια ανάπτυξη στον τόπο, παράλληλα πρέπει να εξασφαλίσεις και την ασφάλεια αυτού του τόπου. Δεν είναι θέμα προσωπικής η εργασιακής χάρης, είναι θέμα παροχής κοινωνικής ασφάλειας. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα με τις μεταθέσεις θα είναι θετικό.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/mera-meshmeri-5}




00 inkefalonia general ad 300X250