Πόσοι κεφαλονίτες εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί ; - Απαντήσεις Μαρκάτου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 12:06

Πόσοι κεφαλονίτες εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί ; - Απαντήσεις Μαρκάτου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

O Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρκάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν στην Κεφαλονιά, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Διορισμοί

«Είχαμε διορισμούς, ένα αρκετά ευχάριστο γεγονός. Αυτοί οι διορισμοί είναι μόνιμοι. Είχαμε την χαρά μετά από 10 χρόνια να έχουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ενδιάμεσα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά πέρυσι είχαμε και πολλούς διορισμούς στην ειδική αγωγή που ήταν περίπου 5 χιλιάδες και φέτος  έχουμε 11χιλιάδες μόνιμους διορισμούς στην γενική εκπαίδευση. Τα κενά όμως δεν καλύπτονται. Η Κεφαλονιά μαζί με την Ιθάκη πήρε 52 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Φέτος με συνταξιοδότηση αποχώρησαν 10 άτομα, αλλά μέσα σε αυτούς πρέπει να προστεθούν όλοι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια».

Αναπληρωτές

«Οι θέσεις οι οποίες μένουν κενές θα καλυφθούν όπως κάθε χρόνο με τους αναπληρωτές, οι οποίοι υποβάλλουν την αίτησή τους και την επόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν πόσα άτομα θα έρθουν στην Κεφαλονιά και μέχρι 30/8 θα έχουν τοποθετηθεί και οι αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες. Πιστεύω ότι  στην 1η φάση πρόσληψης αναπληρωτών, τα κενά δεν θα καλυφθούν εντελώς, καθώς υπάρχουν και κάποιες λειτουργίες που είναι σε εκκρεμότητα πχ. υπάρχουν κάποιοι μετεξεταστέοι  οι οποίοι κρίνουν και τον αριθμό των τμημάτων και πολλά άλλα θέματα. Εκτιμούμε πάντως ότι περίπου 80- 85% από μόνιμους και αναπληρωτές, θα είναι καλυμμένο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έχουμε και την διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι όποιοι κενό παρατηρηθεί θα καλυφθεί άμεσα».

Εμβολιασμός Εκπαιδευτικών

«Δεν μπορώ να έχω εικόνα πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί, καθώς ο εμβολιασμός είναι ατομική και προσωπική υπόθεση του καθενός. Όμως αυτό που μπορώ να δώσω ως εικόνα είναι ότι με την λήξη της περσυνής σχολικής  χρονιάς, είχε εμβολιαστεί περίπου το 75%. Δεν έχει τεθεί πάντως θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού. Από την Πολιτεία είχε ειπωθεί ότι στους εκπαιδευτικούς δεν επιβάλλεται εμβολιασμός αλλά επιβάλλεται τεστ».

Υγειονομικά πρωτόκολλα

«Η χρονιά θα κυλήσει ως εξής: όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό νόσησης είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό αρνητικού rapid test το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι. Στην περίπτωση του τεστ, θα είναι υποχρεωτικό 2 φορές την εβδομάδα. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους εκπαιδευτικούς. Για τους μαθητές θα γίνει ότι και πέρυσι, δηλαδή θα πρέπει να κάνουν self test, τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν. Βέβαια θα ισχύσουν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα (μάσκες- αποστάσεις)».

 




00 inkefalonia general ad 300X250