Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για τον καύσωνα και τους εργαζομένους

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 13:24

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για τον καύσωνα και τους εργαζομένους

Μέτρα προστασίας εργαζομένων και πολιτών από τον επερχόμενο καύσωνα ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις αναλυτικές από το υπουργείο Εργασίας. Θα λάβουμε μέριμνα για τους ακρίτες αστυνομικούς και στρατιώτες που είναι οι πρώτοι ανταποκριτές που θα σηκώσουν και το βάρος. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες υπηρετούν την ασφάλεια της χώρας. Είναι δύσκολη μάχη που θα δώσουμε, να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Να συνδράμουν και οι πολίτες. Να μην κάνουμε οτιδήποτε που θα δυσκολέψει αυτή την αποστολή. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη».

Ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε:«Πρόκειται για επικίνδυνο φαινόμενο γιατί θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, είναι για την ερχόμενη παρασκευή και κάθε τόσο θα αναθεωρούμε και τα επίπεδα των θερμοκρασιών. Οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Θα εκδίδουμε ανά τριήμερο τα όρια των θερμοκρασιών. Με τα σημερινά δεδομένα για τις επόμενες 2- 3 μέρες θα φτάσουν τους 42 βαθμούς. Είναι τέτοια η ροή της ατμόσφαιρας που οι αέριες μάζες μεταφέρουν πολύ θερμές αέριες μάζες. Σ' ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα η κορύφωση του κύματος είναι Δευτέρα προς Τρίτη, από εκεί και μετά υποχωρεί η θερμοκρασία, αλλά τα επίπεδα παραμένουν πολύ υψηλά».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, σημείωσε ακόμα: «Δόθηκαν οδηγίες στους Δήμους για φιλοξενία αστέγων λόγω καύσωνα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία να είμαστε σε πλήρη επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα που θα προκύψουν. Να αποφεύγουν οποιαδήποτε αχρείαστη δραστηριότητα και βέβαια οποίαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε εξειδίκευση των μέτρων για τους εργαζόμενους σε νέα συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Εργασίας. 




00 inkefalonia general ad 300X250