Δηλώσεις Τραυλού για το δρόμο της Άτρου και τη γέφυρα στο Χειμωνικό

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:04

Δηλώσεις Τραυλού για το δρόμο της Άτρου και τη γέφυρα στο Χειμωνικό

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε μεταξύ άλλων για την γέφυρα στο Χειμωνικό αλλά και για τον δρόμο της Μονής της Άτρου και την αναγκαιότητα να φτιαχτεί.

  • Γέφυρα Χειμωνικού

«Η γέφυρα άνοιξε με το σύστημα απλή- διπλή και άνοιξε για να εξυπηρετεί τον κόσμο. Μπορούν να περνούν οχήματα έως 32 τόνους, με προσοχή, χαμηλή ταχύτητα. Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί και η βραχοπροστασία. Πρέπει να περνάμε προσεκτικοί».

Κατεδαφίσεις εργατικών κατοικιών στην Παλλική

«Ήταν έναν πρόβλημα που μας απασχόλησε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Υπήρξε μια εργολαβία επί Δήμου Κεφαλονιάς και Περιφέρειας. Είχε ξεκινήσει αλλά δεν υπήρχε διάθεση πίστωσης και δεν μπορούσε να γίνει το έργο. Έγινε προσπάθεια και εξασφαλίσαμε το ποσό και θα γίνουν οι κατεδαφίσεις αφού πήραμε και έγκριση από το Υπουργείο. Το έργο θα προχωρήσει. Δεν μπορώ να πω το πότε, αλλά θα γίνει».

  • Δρόμος Άτρου

«Ο δρόμος είναι δασικός. Εμείς αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον κωδικό που υπήρχαν τα χρήματα για να γίνει ο δρόμος. Μεταφέραμε τα χρήματα από δικούς μας πόρους (ΚΑΔ) για να μην υπάρχει θέμα με τις ΑΕΠ (στις ΑΕΠ υπάρχουν κάποιοι κωδικοί που κάνεις οδοποιία για επαρχιακό δίκτυο και δεν θα μπορούσε να γίνει ένας δρόμος που είναι δασικός). Περιμένουμε τον δασολόγο για να προχωρήσει η εργολαβία.

Το πρόβλημα είναι κυρίως γραφειοκρατικό. Είχε κολλήσει η διαδικασία και ξεκίνησε από την αρχή.  Ζητάνε έναν ειδικό δασολόγο για επιβλέποντα, το δασαρχείο δεν διαθέτει και έτσι πήγαμε σε διαγωνισμό. Πλέον το θέμα «λύθηκε», καθώς βρέθηκε ο δασολόγος. Προχωράμε το θέμα. Πάντως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τους προηγούμενους υπεύθυνους, αλλά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες».

  • Πεσμένα δέντρα

«Η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα. Εμείς θελήσαμε να εμπλακούμε για να βοηθήσουμε και να γίνει γρήγορα ο καθαρισμός. Εμείς κινήσαμε διαδικασίες για να γίνει μια ανάθεση και να πάρουμε το έργο. Δυστυχώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα  από την Οικονομική Επιτροπή για διάφορους λόγους. Επιλέξαμε τον  πρόχειρο διαγωνισμό και ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να δοθεί το έργο και να ξεκινήσει. Πάντως, ήδη έχουμε ξεκινήσει στην περιοχή της Λάσσης και έχουμε μαζέψει κάποια δέντρα».

 




00 inkefalonia general ad 300X250