Ο Χρ. Κοκκόλης για το τραγικό συμβάν στην Άσσο με τον θάνατο του 40χρονου: «Πλέον ποντάρουμε μόνο στον Θεό σε ό,τι μας συμβεί»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 09:04

Ο Χρ. Κοκκόλης για το τραγικό συμβάν στην Άσσο με τον θάνατο του 40χρονου: «Πλέον ποντάρουμε μόνο στον Θεό σε ό,τι μας συμβεί»

 Ο πρόεδρος της Άσσου αναλύει την σειρά των γεγονότων που έπαιξαν τον ρόλο τους στην τραγωδία

Σοκαρισμένη και σε βαρύ πένθος είναι η Άσσος, από τον ξαφνικό χαμό, από παθολογικά αίτια, ενός 40χρονου Γάλλου υπηκόου, ο οποίος είχε έρθει στην Κεφαλονιά, καλεσμένος ενός συμπατριώτη φίλου του, που είχε βοηθήσει στο «ξεμπάζωμα» της Ασσου από τις πλημμύρες του Ιανού.

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης, περιέγραψε στο Inkefalonia.gr πως συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός, αλλά και μια σειρά γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα ασθενοφόρο να φθάσει τελικά στο σημείο δύο και πλέον ώρες μετά την πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ.

“Ήταν ένας άνθρωπος γνωστός στην περιοχή, γύρω στα 40, οικογενειάρχης με δύο παιδιά, ο οποίος είχε έρθει από την Γαλλία με τους φίλους του, οι οποίοι είχαν βοηθήσει στο ξεμπάζωμα του χωριού.

Ο άνθρωπος αισθάνθηκε αδιαθεσία γύρω στις 9.30 το βράδυ, όμως όταν καλέσαμε το ΕΚΑΒ σε βοήθεια, ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο Κέντρο Υγείας Σάμης. Οπότε καλέσαμε ασθενοφόρο από το Αργοστόλι, αλλά και από εκεί μας είπαν ότι υπάρχει διαθέσιμο ένα ασθενοφόρο στο Ληξούρι που το ειδοποίησαν να έρθει.

Δυστυχώς όμως λόγω της τεράστιας απόστασης, γιατί η γέφυρα του Χειμωνικού είναι κλειστή, το ασθενοφόρο δικαίως καθυστέρησε να φτάσει στην Άσσο, 2,5 ώρες.

Μάλιστα τα παιδιά του πληρώματος του ασθενοφόρου έκαναν υπεράνρθωπες προσπάθειες για να καταφτάσουν γρήγορα, όμως έπρεπε να κάνουν τον γύρο του νησιού για να φτάσουν μέχρι εδώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εμείς εδώ οι κάτοικοι και δύο εθελοντές που ήταν νοσοκόμοι, του έκαναν μαλάξεις, αλλά δυστυχώς ο άτυχος άνδρας, εξέπνευσε γύρω στις 11 το βράδυ.

Η ευθύνη για μένα βρίσκεται στο Σύστημα Υγείας, το οποίο δεν λειτουργεί καθόλου, ειδικά στη περιοχή μας που θα έπρεπε να υπάρχει σε πάντα διαθεσιμότητα ένα ασθενοφόρο στον Δήμο Σάμης και στο Κέντρο Υγείας Σάμης.

Το δεύτερο μεγάλο μείον είναι η γέφυρα του Χειμωνικού που έχει κόψει το νησί στη μέση.

Σε τέτοιες στιγμές καταλαβαίνουμε ότι εμείς εδώ οι κάτοικοι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ποντάρουμε μόνο στον Θεό σε ό,τι μας συμβεί» ήταν τα λόγια του κ. Κοκκόλη.

Πραγματικά ήταν ένα εξαιρετικά δυσάρεστο περιστατικό που έρχεται να μας υπενθυμίσει το τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που ζουν στο βόρειο κομμάτι του νησιού.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250