I. Νιφοράτος (Κράνη): «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 10:43

I. Νιφοράτος (Κράνη): «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»

 O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς.

Ο κος Νιφοράτος αναφέρθηκε στις καλοκαιρινές εκπτώσεις  με πικρία, καθώς όπως τόνισε τα μαγαζιά δεν πρόλαβαν να ανοίξουν και θα πρέπει να κάνουν εκπτώσεις. «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν είναι ότι καλύτερο για την αγορά. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά τόσο καιρό. Επίσης, το εμπόρευμα είναι πληρωμένο με άλλες τιμές, δεν είναι στοκ δηλαδή ή ευκαιρίες» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι είναι πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο.

Προκειμένου να ενισχύσει την άποψή του ο κος Νιφοράτος, εξήγησε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα που αγοράζει ο επιχειρηματίας για να τα πουλήσει μετά. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Το πετρέλαιο και οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Τα μεταφορικά από Κίνα προς Ευρώπη, το κοντέινερ το εικοσάρι, όπως το λέμε εμείς, έχει αυξηθεί κατά 6 χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, υπάρχουν σε οικονομικές εφημερίδες και όχι μόνο».

Παράλληλα, ο κος Νιφοράτος υποστήριξε ότι η αγορά δεν έχει κίνηση παρά τις καλές τιμές, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δουλειά και κατ’ επέκταση δεν θα ψωνίσουν. «Δεν είμαστε κατά των εκπτώσεων, οι συγκυρίες και η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλες. Δεν έχουν προλάβει τα μαγαζιά να ανασάνουν» υπογράμμισε ξεκαθαρίζοντας την θέση του ο πρόεδρος.

Για την ποιότητα και τα αντικείμενα αντιγραφής (μαϊμού) μίλησε ο κος Νιφοράτος, υποστηρίζοντας ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή και δεν αλλάζει στη περίοδο των εκπτώσεων. Όσο για τα ψεύτικα προϊόντα, τόνισε ότι οι τελωνιακοί έλεγχοι αποδίδουν και είναι κυρίως ευθύνη του κράτους να τα περιορίσει.

«Τα προϊόντα που δεν έχουν brand δεν είναι “μαϊμού”, απλώς μπορεί να είναι λίγο πιο χαμηλής ποιότητας. Όχι πάντα όμως» ανέφερε.

Ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο κος Νιφοράτος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, που πρέπει να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά. «Υπάρχει δυσαρέσκεια. Είναι ένα πρόβλημα κυρίως ηθικό. Το να κατευθύνει πελατεία σε συγκεκριμένα καταστήματα είναι νόμιμο. Εμπίπτει όμως στον αθέμιτο ανταγωνισμό» τόνισε ο πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με αυτό τον τρόπο προκαλείται το κοινό αίσθημα. Μάλιστα σημείωσε ότι αν το Επιμελητήριο θελήσει μια συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, ο Εμπορικός Σύλλογος θα είναι παρών.

Πηγή: 965.gr 

{https://soundcloud.com/user-46829938/5-7-2021a-1}




00 inkefalonia general ad 300X250