Ανοιχτή επιστολή Παναγή Βλάχου για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 10:36

Ανοιχτή επιστολή Παναγή Βλάχου για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Αγαπητοί Συμπολίτες, η σημερινή κοινοβουλευτική δικτατορία που μας κυβερνά, με μια απίστευτη πολιτική αλητεία συντελεί ακόμα ένα πολιτικό έγκλημα εις βάρος του λαού και μάλιστα στο όνομα της δήθεν αναβάθμισης της παιδείας. Η πραγματικότητα είναι ότι στη παιδεία η στόχευση είναι η εξαθλίωση του λαού, ο αποκλεισμός μεγάλης μερίδας πληθυσμού από το δικαίωμα της μόρφωσης , σε μια ελεγχόμενη παιδεία. Δυστυχώς ξαναγυρίζουμε στις εποχές που για να σπουδάσει ένας μεσοαστός το παιδί του ήταν άθλος. Αν προσθέσουμε σε αυτό και ότι τη συγκέντρωση της παιδείας στα μεγάλα αστικά κέντρα την επιθυμούν διακαώς και όλοι οι μεγαλοπαράγοντες του πανεπιστημιακού κυκλώματος, γιατί ως γνωστόν όλοι αυτοί οι μεγαλοκαθηγητές των πανεπιστημίων, παράλληλα συμμετέχουν σε επιτροπές, επιστημονικά συμβούλια, σύμβουλοι επιχειρήσεων, έναντι αστρονομικών αμοιβών, τότε καταλαβαίνεται που έχει πέσει ο απλός λαός.

Ως αναφορά για τους επικριτές της διάχυσης των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα και το ότι ήταν λάθος αυτό θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον γελοία, αυτή η άποψη, δηλ. ένα παιδί γιατί θα πρέπει να μπορεί να σπουδάσει μόνο στην Αθήνα και όχι στην επαρχία, ποια η διαφορά; Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτή η πολιτική ήταν μια οραματική πολιτική που σε αυτό συνέβαλε και ο Γεράσιμος Αρσένης, η οποία όμως όχι μόνο δεν στηρίχτηκε αλλά πολεμήθηκε ανηλεώς από όλη τη πανεπιστημιακή νομενκλατούρα και από όλους όσους είχανε συμφέροντα στο χώρο της παιδείας, και παρόλα αυτά... αυτά τα ΤΕΙ κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να προσφέρουν στο τόπο, σε κάθε τόπο που είναι, εκτός από οικονομική ευμάρεια και ζωντάνια, ανταλλαγή κουλτούρας και πολιτισμού, που για μένα η πολιτισμική τους προσφορά είναι πιο σημαντική από την οικονομική. Και ως αναφορά για το επίπεδο γνώσης που προσφέρει, όταν οι ίδιοι σπουδαστές και καθηγητές, ομολογούν ότι τους προσφέρετε επαρκής γνώση και δεν θέλουν τις συνενώσεις , αυτό νομίζω λέει πολλά, όπως γελοία κατ εμέ είναι και η αιτιολογία ότι μπαίνουν μαθητές σε αυτά τα ΤΕΙ με βαθμολογία κάτω από τη βάση του 10... και ερωτώ, δηλ. ένα παιδί που θέλει να μπει στη σχολή Μουσικών Οργάνων, που είναι μια εξειδικευμένη σχολή θα έπρεπε να έχει 20; Να θυμίσω σε όλους ότι ο Αϊνστάιν ήταν χείριστος μαθητής στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και να επανέλθω στα δικά μας. Δυστυχώς λυπάμαι που για άλλη μια φορά δικαιώνομαι για τα προβλήματα των ΤΕΙ.

Μια αντιπαράθεση που άρχισε με «την κυρία» Διαμαντοπούλου, με αφορμή το τότε διορισμό της διοικούσας . Είχα προτείνει τότε στη κυρία Διαμαντοπούλου να μεταφέρει την έδρα της διοικούσας στη Κεφαλονιά , όπως ήταν και φυσικό και να ορίσει διοικούσα από ντόπια στελέχη που θα μπορούσαν να πονέσουν το ΤΕΙ και μάλιστα, προφητικά τότε, όταν διορίστηκε ο κ. Μαραβέλιας, πρόεδρος των ΤΕΙ, είχα πει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει τον κ. Μαραβέλια είναι ένας ακόμα τίτλος στο βιογραφικό του, και δυστυχώς δικαιώθηκα. Τελικά αποδείχθηκε ότι το μόνο πού τον ενδιαφέρει τον κ. Μαραβέλια είναι να χτίζει το προφίλ του στα τηλεοπτικά παράθυρα και να είναι πειθήνιο όργανο της εξουσίας για να επωφελείται απ' αυτήν με θέση υφυπουργού και ότι άλλο. Και αυτά που λέει τώρα ο κ. Μαραβέλιας ότι εξαπατήθηκε και δεν γνώριζε τίποτα θεωρώ ότι είναι φούμαρα.

Κατ' εμέ η ωμή αλήθεια είναι ότι καθησύχαζε τον κόσμο τόσο καιρό για να βρεθούν όλοι προ τετελεσμένων αποφάσεων. Γιατί, αν πραγματικά είχε εξαπατηθεί, θα έπρεπε να είναι στη πρώτη γραμμή μαζί με το λαό και τους φοιτητές στις κινητοποιήσεις. Αντ΄αυτού παραιτήθηκε συμπαρασύροντας και όλη τη διοικούσα δήθεν για λόγους ευθιξίας με αποτέλεσμα σε αυτή τη κρίσιμη ώρα της μάχης το ΤΕΙ να πηγαίνει ακέφαλο στη μάχη. Δηλαδή ο κύριος Μαραβέλιας αποδείχτηκε ένας κοινός ρίψασπις!! Θα μού ήταν ενδιαφέρον να δω με τι αντάλλαγμα άραγε το έκανε αυτό, μια θέση υφυπουργού πάλι ή κάτι άλλο; ...κοντή γιορτή αλληλούια!!!, όπως θα μού ήταν ενδιαφέρον να δω και τα ντόπια στελέχη των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης αν εφαρμοστεί αυτό το κατάπτυστο σχέδιο, αν τις επόμενες εκλογές θα βγουν να μαζέψουν ψήφους για αυτά τα κόμματα. Κλείνοντας θέλω να καλέσω για πολλοστή φορά το λαό της Κεφαλονιάς να σηκωθεί από το καναπέ του και να αντιδράσει όσο πιο δυναμικά γίνετε ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα της εξαθλίωσης που επιχειρείται εις βάρος του.

ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
Μέλος της Ν.Ε Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Ετικέτες: