Βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών του Δημοτικού σχολείου Βλαχάτων από το Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 22:51

Βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών του Δημοτικού σχολείου Βλαχάτων από το Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 ο κύκλος του βιωματικού σεμιναρίου για γονείς παιδιών του Δημοτικού, που υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης "Απόπλους" στο Δημοτικό Σχολείο των Βλαχάτων. Το σεμινάριο που ξεκίνησε στις 8/11/2012 παρακολούθησαν συνολικά 12 γονείς. Κατά τη διάρκεια των 11 εβδομαδιαίων συναντήσεων διαπραγματεύτηκαν θέματα που απασχολούν τους σημερινούς γονείς οι οποίοι μεγαλώνουν παιδιά σε μια δύσκολη για τη χώρα κοινωνική και οικονομική συγκυρία, εστιάζοντας σε θέματα επικοινωνίας και συνοχής στην οικογένεια. Αντίστοιχο σεμινάριο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Σάμη, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν γονείς, ο "Απόπλους" προχωρά στη διοργάνωση στα σχολεία ενημερωτικών ημερίδων για την εξάρτηση από το internet και το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη τέτοια ημερίδα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σάμης, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Οι ημερίδες αυτές θα συνεχιστούν στο άμεσα προσεχές διάστημα σε σχολικές μονάδες του Αργοστολίου και του Ληξουρίου.

Τέλος, αρχίζει σήμερα Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στο Αργοστόλι το πρώτο για το 2013 τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δασκάλους με θέμα "Φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων & εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στο χώρο του σχολείου", με συμμετοχή εκπαιδευτικών από δημοτικά σχολεία του Αργοστολίου.

DSCI0273




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ