Η Ευτυχία Αναστασιάδου στον COSMOS 96,5 για τα 11 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 19:40

Η Ευτυχία Αναστασιάδου στον COSMOS 96,5 για τα 11 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο

Η πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΡΩΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ (ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ)» Ευτυχία Αναστασιάδου φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για το πολύ σημαντικό έργο της εταιρείας αλλά και για τους στόχους που με την βοήθεια του κόσμου μπορούν να επιτευχθούν.

«Η προσπάθεια μας γίνεται από το 2009. Έχουμε μια πορεία 11 χρόνων και είχαμε ξεκινήσει από τον εξοπλισμό του ασθενούς, ότι χρειάζεται δηλαδή κάποιος που είναι ξαπλωμένος» ανέφερε η κα Αναστασιάδου και υποστήριξε ότι μέσα σε 4 χρόνια κατάφεραν να συγκεντρώσουν 350 χιλιάδες ευρώ και να μπορέσουν να αντικαταστήσουν και τις 84 κλίνες της παθολογικής και της χειρουργικής του Νοσοκομείου.

Ακολούθησε και η αντικατάσταση των κομοδίνων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί.

«Εμείς διαμορφώνουμε την στρατηγική μας βάσει των αναγκών του κόσμου» ανέφερε η κα Αναστασιάδου, ώστε να εξηγήσει για ποιο λόγο επέλεξαν να εξοπλίσουν την οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου. Παράλληλα σημείωσε ότι πολλές φορές, άλλαζαν τα πλάνα τους γιατί υπήρχαν ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν. «Κάποια στιγμή είχαμε κάνει μια ανακαίνιση στο οφθαλμολογικό και είδαμε πως υπήρχε δυνατότητα να γίνονται και επεμβάσεις και αμέσως μπήκαμε στην λογική να κάνουμε κάτι για αυτή την κλινική. Υπάρχουν άνθρωποι που τυφλώνονται γιατί δεν μπορούν να φύγουν από την Κεφαλονιά για οποιαδήποτε επέμβαση» επισήμανε και τόνισε ότι υπήρξαν αρκετοί πολίτες- ακόμα και από το εξωτερικό – που έκαναν δωρεές για το εξοπλισμό της οφθαλμολογικής κλινικής και αποφάσισαν να την εξοπλίσουν πλήρως.

Η κα Αναστασιάδου διηγήθηκε και μια πολύ όμορφη ιστορία, η οποία περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, την αναγνώριση που έχει από τον κόσμο η εταιρεία.

«Είχαμε δώσει κάποια στιγμή μια κλίνη σε μια κυρία, που φρόντιζε ένα φίλο της καρκινοπαθή. Τόσο πολύ χάρηκε και βολεύτηκε με αυτό το κρεβάτι και μας έκανε δώρο ένα διαμέρισμα στα Κουρκουμελάτα. Αυτό το διαμέρισμα το πουλήσαμε για 40 χιλ. ευρώ και συνεννοηθήκαμε με τον εισαγωγέα των κλινών, να μας δώσει μια τιμή για τον πλήρη εξοπλισμό της γαστρεντερολογικής κλινικής. Μας είπε ότι το κόστος είναι περίπου 75 χιλ. ευρώ» τόνισε η πρόεδρος και συνέχισε: «Είπαμε στο Νοσοκομείο ότι μπορούμε να εξοπλίσουμε την κλινική και να ανακαινίσουμε τον χώρο και εσείς να φέρετε τον γιατρό. Ακόμα και η 6η ΥΠΕ συμφωνούσε. Τότε λάβαμε ένα έγγραφο, στο οποίο μας ενημέρωναν ότι οι ίδιοι θα αποφασίσουν πότε θα κάνουν την ανακαίνιση και πότε θα εξοπλίσουν την κλινική».

Η πρόεδρος έχοντας τονίσει ότι η εταιρεία δεν κρατάει ποτέ χρήματα αλλά τα μετατρέπει κατευθείαν σε κάτι πολύτιμο για τις ευπαθείς ομάδες, υπογράμμισε ότι όταν συγκεντρώθηκαν περίπου 80χιλ. ευρώ απευθύνθηκαν στο Γηροκομείο Ληξουρίου. «Τους χαρίσαμε όλα τα κρεβάτια, τα οποία είναι  νοσοκομειακά και ηλεκτρικά. Έτσι τα μηχανήματα της γαστρεντερολογικής κλινικής που θα πήγαιναν στο Νοσοκομείο, έγιναν κρεβάτια για το Γηροκομείο Ληξουρίου» κατέληξε.

«Η όλη εταιρεία δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων. Είχαμε σκοπό να κάνουμε τόσα πολλά για το Νοσοκομείο Αργοστολίου, αλλά υπήρξαν φορές που μας σταμάτησαν» σημείωσε η κα Αναστασιάδου και υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετοί στόχοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους και εξήγησε: «Αν πάθω κάτι θα ήθελα να υπάρχει ένα αεροπλάνο να με μεταφέρει γρήγορα. Έχουμε πληροφορίες ότι την τελευταία χρονιά πραγματοποιήθηκαν περίπου 220 μεταφορές ασθενών. Φανταστείτε, 25 χιλιάδες Κεφαλλονίτες  για τέσσερις μήνες να έδιναν από 30 ευρώ, δηλαδή ο καθένας συνολικά 120ευρώ. Αν κάνετε τον πολλαπλασιασμό θα δείτε ότι μέσα σε 4 μήνες θα έχουμε συγκεντρώσει τα χρήματα για ένα δικό μας αεροπλάνο». Η Πρόεδρος δεν έμεινε μόνο σε αυτή την αναφορά αλλά πρόσθεσε, ότι λόγω του χαρακτήρα της εταιρείας (μη κερδοσκοπική), η Πολιτική Αεροπορία δίνει άδεια πτήσης. Ενώ υπάρχει και έμπειρος  πιλότος  που ενδιαφέρεται να βοηθήσει και το αεροπλάνο- για το οποίο ήδη υπάρχει προσφορά- είναι εξοπλισμένο και από τα καλύτερα γι’ αυτό το σκοπό. «Είναι ένα όνειρο για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα για τους πολίτες του νησιού μας» κατέληξε, εξηγώντας ότι η οποιαδήποτε προσφορά είναι σημαντική και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για όλους μας.