Δήμος Ιθάκης: Ασφαλής προορισμός για κατοίκους και επισκέπτες

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 17:32

Δήμος Ιθάκης: Ασφαλής προορισμός για κατοίκους και επισκέπτες

Ανάρτηση του Δημάρχου Ιθάκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Stanitsas Dionisis

ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Ακόμα ένα στοίχημα με το χρόνο φαίνεται πως κέρδισε το πανέμορφο νησί του Οδυσσέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Εμβολιασμών το 80% όσων είχαν την δυνατότητα εμβολιασμού έχουν ήδη εμβολιαστεί, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 62% του τοπικού πληθυσμού (εξαιρούνται οι ηλικίες κάτω των 18 ετών και οι έγκυες).

«Η ενημέρωση και οι οδηγίες τόσο από το Κέντρο Υγείας Ιθάκης όπως και από τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες είναι συνεχείς, δεν υπάρχει εφησυχασμός, αντιθέτως η προσοχή όλων και ειδικά των επαγγελματιών και των εργαζομένων έχει ενταθεί ώστε να διαφυλάξουμε το καλό κεκτημένο μας στην Δημόσια Υγεία», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ. Στανίτσας.

Ο Διονύσης Στανίτσας είχε από νωρίς σηκώσει την παντιέρα της Επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», έχοντας στρατηγικό στόχο την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου δημοσίας υγείας συνεχόμενα πάνω στο νησί, αλλά και την εξασφάλιση της τουριστικής σεζόν.

Έτσι, ήδη από στις αρχές Φεβρουαρίου δήλωνε στα ΜΜΕ την πεποίθησή του πως «ως τα μέσα Μαίου θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Ιθάκης, ηλικίας 18 ετών και πάνω».

Καθόλου εύκολη επιχείρηση, θα πρέπει να πούμε, αφού αρχικά η Ιθάκη δεν είχε καν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό των περιοχών με δικό της Εμβολιαστικό Κέντρο.

Κατόπιν επικοινωνίας και στενής συνεργασίας του Δήμου Ιθάκης με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,Κέντρο Υγείας Ιθάκης, την 6η ΥΠΕ, το ΕΣΚΕΠΕΛ, Λιμενικό,Αστυνομία,Πυροσβεστική, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης και την Περιφέρεια, η Ιθάκη απέκτησε το δικό της Εμβολιαστικό Κέντρο και η κατάσταση εξομαλύνθηκε σε μεγάλο βαθμό, διασφαλίζοντας, σε συνέργεια με μια σειρά άλλων μέτρων που ελήφθησαν, την αποφυγή της διασποράς και τη καλή δημόσια υγεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, τους υπαλλήλους του Δήμου, την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και όλους όσοι βοήθησαν και συμβάλουν στην επίτευξη αυτού έργου», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιθάκης, συμπληρώνοντας:

«Οι προσπάθειες όλων μας συνεχίζονται, γεμίζοντας μας με αισιοδοξία για ανάκαμψη.»

191771043 10226360177094888 4904410825726273539 n jpg




00 inkefalonia general ad 300X250