Απίστευτο! Δείτε τι προέβλεπε η μελέτη για την παραλιακή Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 11:28

Απίστευτο! Δείτε τι προέβλεπε η μελέτη για την παραλιακή Αργοστολίου

Το ξεχωρίσαμε από την πρόσφατη απάντηση του Αντιδημάρχου Διονύση Μινέτου στο μελετητικό γραφείο Φράγκου για το master plan  του λιμανιού του Αργοστολίου :

"Μια από τις άριστες επιλογές της κ. Φράγκου είναι ότι ολόκληρη η ζώνη πίσω από την Κεντρική Αγορά, από το Rock Cafe μέχρι το κλειδαράδικο του Παπαδάτου, θεσμοθετείται και μετατρέπεται σε ζώνη Ανεφοδιασμού Σκαφών με Καύσιμα!!! Τρομάξαμε να ευπρεπίσουμε την περιοχή πίσω από την Αγορά για να γίνει χώρος περιπάτου και όλοι περιμέναμε ότι στο άμεσο μέλλον θα άνοιγαν ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, ψαροταβέρνες και άλλες ψυχαγωγικές χρήσεις εκεί. Όλοι περιμέναμε ότι ο δημότης και ο επισκέπτης της πόλης περπατώντας πίσω από την Κεντρική Αγορά θα μπορούσε να απολαύσει επιτέλους τη μυρωδιά της θάλασσας, την μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ από τις καφετέριες, την μυρωδιά του καβουρδισμένου αμύγδαλου των προφιτερόλ από τα ζαχαροπλαστεία, τον τηγανητό γαύρο από τις ψαροταβέρνες.

Αντ’ αυτού, η κ. Φράγκου θεωρεί καλύτερο ο δημότης και ο επισκέπτης να απολαμβάνουν την μυρωδιά από το βενζόλιο, τις μερκαπτάνες, τα σουλφίδια, το ακετυλένιο και ότι άλλο κορεσμένο ή ακόρεστο υδρογονάνθρακα έχει ο «μαύρος χρυσός».

Αλήθεια, πώς θα μεταφέρονται όλοι αυτοί οι τόνοι των καυσίμων πίσω από την Κεντρική Αγορά; Με βυτιοφόρα; Θα τραβηχτούν μάνικες και λάστιχα πάνω από το γουλόστρωτο; Θα γίνει εκσκαφή για να περάσουν κάτω από το γουλόστρωτο;

Η τροφοδοσία με καύσιμα των σκαφών θα είναι μια πολύ επικερδής δραστηριότητα για τον ιδιώτη που θα διοικεί τη Ζώνη Λιμένος. Δεν νομίζω όμως να είναι επικερδής και ωφέλιμη στο σημείο εκείνο, για τον μέσο δημότη της πόλης του Αργοστολίου. Ο καφές, το προφιτερόλ και ο γαύρος δεν συμβαδίζουν με το μαζούρτ και την αμόλυβδη βενζίνη. Άλλα όνειρα είχαμε εμείς."

Διαβάστε εδώ όλη την απάντηση Μινέτου




00 inkefalonia general ad 300X250