Δημήτρης Ατσάρος: «Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε φέτος να έχουμε το 50% του 2019»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 20:05

Δημήτρης Ατσάρος: «Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε φέτος να έχουμε το 50% του 2019»

Ο Δημήτρης Ατσάρος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5, με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

«Ήμερα τουρισμού, χωρίς τουρίστες» χαρακτήρισε την 14η Μαΐου ο κος Ατσάρος επισημαίνοντας πως δυστυχώς ο Μάιος και ο Ιουνίους είναι δύο άσχημοι και χαμένοι μήνες. «Από τον Ιούλιο μάλλον θα είναι καλύτερα. Πρέπει να γίνουμε και “πράσινος” προορισμός για την Αγγλία, αλλά μέχρι τότε υπομονή» σχολίασε φανερά απογοητευμένος καθώς όπως εξήγησε η Κεφαλονιά δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από την Αγγλία. «Μακάρι να αλλάξει τα δεδομένα της η Αγγλία, γιατί εμείς δουλεύουμε και με επαναλαμβανόμενους τουρίστες» υπογράμμισε.

Τόνισε ότι υπάρχει η κρυφή ελπίδα να υπάρξει επιμήκυνση της σεζόν. Αναφέρθηκε στον τουρισμό και με αριθμούς. «Το 2019 είχαμε 330 χιλιάδες τουρίστες. Το 2020 μόλις 70 χιλιάδες. Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε φέτος να έχουμε το 50% του 2019» σημείωσε και παράλληλα εξήγησε πως πέρυσι υπήρξε αρκετά μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων που αποφάσισαν να μην δουλέψουν, ενώ φέτος μάλλον αρκετοί θα ξανανοίξουν.

«Ο εσωτερικός επισκέπτης υπήρχε και υπάρχει και θέλει να επισκεφτεί την Κεφαλονιά» ανέφερε ο πρόεδρος εξηγώντας όμως ότι πολλές φορές κάποιος που έρχεται από μακριά μέχρι να φτάσει έχει δαπανήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό. «Ζητήσαμε από την κα Ζαχαράκη να υπάρξουν τα κουπόνια τουρισμού κυρίως για αυτούς που έρχονται από μακριά» τόνισε.

Ο κος Ατσάρος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό, όπου υποστήριξε ότι στα νησιά πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα για να είναι όλοι έτοιμοι και να μην υπάρχει φόβος ούτε από τους επισκέπτες ούτε από τους εργαζόμενους.