Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς: "Το 8ωρο κατακτήθηκε με αίμα, θα ματώσετε να μας το πάρετε..."

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 14:29

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς: "Το 8ωρο κατακτήθηκε με αίμα, θα ματώσετε να μας το πάρετε..."

Φέτος, μετά από ένα χρόνο αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων , κλιμάκωσης της αστυνομικής καταστολής , νομοσχεδίων που καταργούν κεκτημένα χρόνων, εξαθλίωσης κάθε κοινωνικού αγαθού, πρωτόγνωρων ποσοστών ανεργίας και μετά από ένα χρόνο μέσα σε μια πανδημία που τελικά πέρα από την υγεία μας, διώκει και τα στοιχειώδη δικαιώματά μας ως άνθρωποι, ως εργαζόμενοι , ως κοινωνία, έρχεται η μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς φορτωμένη με ένα ακόμα βάρος , αυτό της κατάργησης του 8ωρου, με ένα νομοσχέδιο που επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες, Κυριακάτικη εργασία κ κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

   Το ιστορικό αυτό πισωγύρισμα , καταδεικνύει τον αυταρχισμό ενός συστήματος απέναντι σε μια κοινωνία που αιμορραγεί καθημερινά προσπαθώντας απλά να επιβιώσει.

   Μνήμη μας σήμερα είναι η εξέγερση των εργατών του Σικάγο του 1886 που θεμελίωσε κεκτημένα αδιαπραγμάτευτα και σφράγισε τους αγώνες για την 8ωρη εργασία, είναι οι ματωμένες πρωτομαγιές της Θεσσαλονίκης του 1936 και της Καισαριανής του 1944. Φέτος όμως η μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν μπορεί να είναι μια μέρα γιορτής μόνο της ιστορίας αλλά μια μέρα που η ίδια η ιστορία θα τιμήσει το παρόν για τους αγώνες που πρέπει να έρθουν.

   Σήμερα τα συνθήματα του τότε, είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει στην σκέψη όλων μας, δεν είναι οι απλές αναφορές αλλά ο αγώνας του αύριο για μια άλλη κοινωνία, που τα αυτονόητα κεκτημένα μας θα είναι αδιαπραγμάτευτα, που η αντίδραση μας θα θέσει τα θεμέλια για μια κοινωνική οργάνωση με κέντρο τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας.

   Ως άνθρωποι , ως εργαζόμενοι, ως φοιτητές, ως κάτοικοι , ως κοινωνία πρέπει να αποκτήσουμε τη δική μας φωνή , αυτή που θα είναι συμβατή με τις ανάγκες μας και αυθόρμητα θα επιτίθεται σε κάθε τι που τη προσβάλλει. Δίνοντας τον αγώνα για την προστασία της ζωής των ανθρώπων μας από την πανδημία, δίνοντας έναν ακόμα αγώνα για τους τόπους μας, και έναν διαρκή αγώνα απέναντι σε μια κρίση που εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας.

Οι φετινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις έδωσαν την αρχή για έναν πολυεπίπεδο αγώνα διεκδικήσεων , με τις τοπικές κοινωνίες να αντιδρούν και να υψώνουν τη φωνή τους δίκαια και δυναμικά.

   Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς συμμετέχουμε και καλούμε στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 6 Μάη , για την Εργατική Πρωτομαγιά, για όλα όσα μας αφαιρούν την ελευθερία , για όσα καταργούν τα δικαιώματά μας και όσα έχουν στόχο την φίμωσή μας περιορίζοντας τα γνήσια , υγιή και αυθόρμητα αντανακλαστικά μας.

Για να θυμηθούμε που ανήκουμε και ποια κοινωνία οραματιζόμαστε...

1μαγια α4 2ΛΟΓΚΟΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.00

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250