Πρόταση για μαρίνα μεγάλων γιοτ στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 13:37

Πρόταση για μαρίνα μεγάλων γιοτ στο Αργοστόλι

Μέσω εννέα ξεχωριστών διαγωνισμών για αντίστοιχες ομάδες θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση / ανάπτυξη 48 μαρινών σε ολόκληρη τη χώρα, με τον πρώτο διαγωνισμό να ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες και να αφορά τη μαρίνα Αλίμου, μαζί με τις μικρότερες σε Μέθανα, Πόρο και Υδρα. Οι σύμβουλοι του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προτείνουν, επίσης, τη λειτουργία μαρινών που θα υποστηρίζουν μεγάλα ιδιωτικά σκάφη (mega-yachts) σε Μύκονο και Αργοστόλι, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα αναβαθμιστεί τμήμα του λιμένα Λαυρίου.

Στο δεύτερο πακέτο έχουν ενταχθεί οι μαρίνες Γλυφάδας μαζί με Σερίφου, Πάρου, Νάξου και Ανδρου.

Στο τρίτο, οι μαρίνες της Κρήτης (Αγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο και τέσσερις μικρότερες) και στο τέταρτο πακέτο οι εγκαταστάσεις σε Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Πάτμο, Κάρπαθο και Νίσυρο.

Στο πέμπτο πακέτο, οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο και στο έκτο οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκι και Αγ. Ευθυμία).

Στο έβδομο πακέτο οι μαρίνες Αρετσούς, Πλαταμώνα, Σκοπέλου, Σκιάθου και Θάσου. Ξεχωριστά (όγδοος και ένατος διαγωνισμός) θα παραχωρηθούν οι μαρίνες Πύλου και Χίου.

Σύμφωνα με χθεσινή παρουσίαση του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Παν. Αθανασόπουλου σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, σε κάθε ομάδα έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία μεγάλη μαρίνα η οποία βρίσκεται κοντά σε μεγάλο αεροδρόμιο και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, ενώ διαθέτει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης (έκταση γης, κ.λπ.).

euro2day.gr


Ετικέτες: