Τσελέντης για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά: "Απαιτείται κάποια προσοχή"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 09:33

Τσελέντης για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά: "Απαιτείται κάποια προσοχή"

Αναλυτικά όσα δήλωση ο Άκης Τσελέντης για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις 

Σχετικά με τους σεισμούς Ανατολικά της Σάμης απαιτείται κάποια προσοχή γιατί είναι σε μία περιοχή με βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό που στο παρελθόν είχαμε μεγάλα γεγονότα.

Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία και πανικός γιατί Κεφαλλονιά σήμερα είναι καλά δομημένη αλλά απαιτείται λάβουμε τα στοιχειώδη μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

Στην ευρύτερη περιοχή το Γεωδυναμικό έχει βάλει πάνω από 35 σεισμογράφους όλους συνδεδεμένους σε πραγματικό χρόνο με το υπολογιστικό μας κέντρου και είναι μία από τις πιο λεπτομερώς σεισμικά παρατηρούμενες περιοχές του κόσμου οπότε βλέπουμε το πως εξελίσσεται το φαινόμενο ώρα με την ώρα.

Προσωπικά εγώ θα έρθω στο νησί σήμερα με συνεργάτες μου να βάλω και επιπλέον ένα ειδικό όργανο που θα μετρά την έκκληση Ραδονίου.

Επαναλαμβάνω δεν έχουμε κάποιο σημάδι που να μας δείχνει ότι περιμένουμε κάποιο μεγάλο σεισμό επαναλαμβάνω ότι πρέπει να καταλάβετε ότι ο μεγαλύτερος φονιάς είναι ο πανικός. Το πιο πιθανό είναι το φαινόμενο να λήξει πολύ σύντομα με μικρά γεγονότα αλλά πρέπει πάντα αφού ζούμε σε μια απ’ τις πιο σεισμικά ενέργειες περιοχές της Ευρώπης να λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250