Ο Λευτέρης Κρητικός στο Start Tv για ΦοΔΣΑ, Δασικούς Χάρτες, προσλήψεις και στάση αιρετών του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 14:54

Ο Λευτέρης Κρητικός στο Start Tv για ΦοΔΣΑ, Δασικούς Χάρτες, προσλήψεις και στάση αιρετών του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια

Στον τηλεοπτικό Σταθμό Start Tv και στους δημοσιογράφους Σπύρο Ζηνιάτη και Κυριάκο Μάνεση, μίλησε ο Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας όπως τα προβλήματα που έχει φέρει μαζί του ο νέος Διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ, οι fast track προσλήψεις στην Περιφέρεια, καθώς και οι δασικοί χάρτες.

Παράλληλα ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους αιρετούς του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την "στήριξη" τους στην Περιφερειακή Αρχή. 

Πιο αναλυτικά 

Για τον νέο διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ

“Εδώ υπάρχει ένα νομοθέτημα που ψηφίστηκε χωρίς διαβούλευση και μας επέβαλαν τον νέο διαβαθμιδικό ΦοΔΣΑ. Ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει παραδώσει την περιουσία του στον νέο ΦοΔΣΑ. Εχει γίνει μάλιστα αίτηση ακύρωσης κατά του άρθρου 93 στο ΣτΕ. Διαπιστώνουμε ότι ενώ είχαμε ένα έργο αρχικής αξίας 7 εκ ευρώ για το εργοστάσιο στην Κεφαλονιά, με την νέα προκήρυξη σύμβασης δεν προκηρύσσεται η αναβάθμιση αλλά δίνεται και για 12 χρόνια στον ανάδοχο η διαχείρισή του. Ένα έργο 7 εκ. Ευρώ αρχικού προϋπολογισμού, ανεβαίνει στα 23 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες αυξημένα τέλη.

Για τις προσλήψεις στην Περιφέρεια

“Δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν σε μία μέρα τα έγγραφα που ζητούνταν στην προκήρυξη. Επιπλέον καμία προκήρυξη δεν είχε ιεραρχία προσόντων. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων ποιες θέσεις θα βγουν και είχαν ετοιμάσει τον φάκελό τους”.

Για τους Δασικούς Χάρτες

“Η Δασική Υπηρεσία αυτεπαγγέλτως πρέπει να προβεί σε κάποιες διορθώσεις. Βλέπουμε μία προχειρότητα και εδώ  δυστυχώς οι πολίτες των νησιών μας μπαίνουν σε μεγάλα έξοδα”.

Για την στάση αιρετών της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

“Εγώ θα περίμενα να έχουν μια στάση και να καταγγείλουν και για άλλα ζητήματα, όπως ο ΦΟΔΣΑ. Βλέπουμε όμως με λύπη ότι ταυτίζονται με την περιφερειακή Αρχή.

Είναι μία συνεργασία, που δεν βρίσκεται σε προγραμματική βάση και δεν έγινε μετά από ενημέρωση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ και των ατόμων που απάρτιζαν το περιφερειακό ψηφοδέλτιο”.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ απο το σημείο 2:19:10 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250