Καππάτος για αποζημιώσεις Ιανού - Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα, τι συμβαίνει με τις καταγγελίες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 09:33

Καππάτος για αποζημιώσεις Ιανού - Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα, τι συμβαίνει με τις καταγγελίες

Στην ενημερωτική εκπομπή του COSMOS 96,5  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μίλησε την Δευτέρα ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης των αποζημιώσεων στους πληγέντες του ΙΑΝΟΥ που απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας.

«Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 28 εκατομμύρια ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. 5.000 αιτήσεις έχουν αποζημιωθεί» τόνισε ο κος Καππάτος. Θέλοντας να καθησυχάσει όσους δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα και αγωνιούν για την αποζημίωση, εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποιες τυπικές- ταμειακές διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα: «Πρέπει να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες στα Υπουργεία για την μεταξύ τους χρηματοδότηση. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αίτηση και τηρούν κάποιες τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις θα λάβουν την αποζημίωση».

Αναφορικά με το θέμα των ελέγχων, ο κος Καππάτος σημείωσε ότι ήδη γίνονται έλεγχοι και ζητούνται διάφορα δικαιολογητικά από όσους έλαβαν την αποζημίωση, όπως τιμολόγια, φωτογραφίες ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό υπάρχει. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν καταγγελίες  ότι κάποιοι έλαβαν αποζημίωση χωρίς να την δικαιούνται.

Ο κος Καππάτος εξήγησε τι συμβαίνει και με τους επαγγελματίες αλιείς, των οποίων καταστράφηκε το καΐκι τους. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν 4 περιπτώσεις στην Κεφαλονιά και όλοι τους έχουν υποβάλλει αίτηση στην Αντιπεριφέρεια και ο κος Τραυλός έχει διαβιβάσει το αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών» υπογράμμισε και υποστήριξε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί μια προκαταβολή 20% . Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τις επόμενες μέρες θα λάβουν μια προκαταβολή 20% και μετά θα λάβουν από 30 έως 70 % ανάλογα της οριζόντιας απόφασης που θα βγάλει το Υπουργείο για όλους, ανάλογα με την ζημιά που υπέστη ο καθένας».

Το ηχητικό απόσσπασμα με όλη τη συζήτηση για τις αποζημιώσεις:

 

{https://www.youtube.com/watch?v=AwCsYS9A3zk/}




00 inkefalonia general ad 300X250