Καιρός - Μαρουσάκης: Επανέρχεται ο χειμώνας τον Μάρτιο - Στα δύο θα χωριστεί η χώρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 14:26

Καιρός - Μαρουσάκης: Επανέρχεται ο χειμώνας τον Μάρτιο - Στα δύο θα χωριστεί η χώρα

Ο Μάρτης από τις πρώτες του κιόλας ημέρες θα μας θυμίσει την παροιμία που τον συνοδεύει «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης». 

Με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα κυλίσει το Σάββατο στη χώρα μας, αλλά ο χειμώνας επανέρχεται τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Kλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως σημειώνει, από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας από τα βόρεια καθώς ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει απλωθεί πάνω από την κεντρική Ευρώπη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πτώση της θερμοκρασίαςβροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά όχι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η χώρα θα χωριστεί στα δύο με άξονα την οροσειρά της Πίνδου.

Δηλαδή, από την Πίνδο και ανατολικότερα θα είναι πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα ενώ δυτικότερα θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη με Τετάρτη. Όμως και μετά από αυτό το πέρασμα δεν σημαίνει πώς θα έχουμε καλό καιρός καθώς ο Μάρτιος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις. Βάσει των προγνωστικών δεδομένων από τις 10 μέχρι τις 20 Μαρτίου το σκηνικό θα είναι επίσης χειμωνιάτικο με πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Πηγή: ethnos.gr 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ