Ο βουλευτής Π. Καππάτος για τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ, τις εργατικές Ληξουρίου και το Νοσοκομείο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:59

Ο βουλευτής Π. Καππάτος για τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ, τις εργατικές Ληξουρίου και το Νοσοκομείο

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την αναστολή των νέων ανακοινώσεων για αποζημιώσεις από τον ΙΑΝΟ.

Ιανός

Ο κος Καππάτος εξήγησε ότι είναι ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, που οφείλεται στην αλλαγή του έτους. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Λόγω του ότι άλλαξε το έτος, σταμάτησαν να ανακοινώνονται ονόματα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει διευθετηθεί το θέμα». Αναφορικά με το αν θα γίνουν έλεγχοι στους δικαιούχους επισήμανε ότι θα γίνουν, απλώς αυτή την φορά η κυβέρνηση θέλοντας να γίνουν όλα πιο γρήγορα, έκανε πρώτα τις πληρωμές και μετά θα γίνει ο έλεγχος. Αναφέρθηκε και στα θέματα με τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων και τόνισε πως: «Οι αιτήσεις με τους κτηνοτρόφους είναι λίγο διαφορετικές. Είμαι αντίθετος με την αιτιολογία ότι θα έπρεπε να έχουν φροντίσει οι ίδιοι να μαζέψουν τα ζώα τους ή να τα βάλουν σε μέρος που θα είναι προστατευμένα. Έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για αυτό το θέμα. Είναι λάθος».

Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου

Ο βουλευτής μίλησε και για τις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου και παραδέχτηκε ότι το θέμα έχει καθυστερήσει πολύ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει τροπολογία για να γίνει γρήγορα η κατεδάφισή τους. Πρόσθεσε ότι και οι καταβολές του ενοικίου θα  πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. «Το ενοίκιο του τελευταίου τριμήνου του 2020 θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες. Έχω ζητήσει να δοθεί και παράταση. Ίσως αργήσει, αλλά θα δοθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νοσοκομείο

Αναφορά έγινε και για το νοσοκομείο, όπου ο κος Καππάτος ανέφερε για μια ακόμα φορά πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα. «Από τον Μάρτιο έχουν γίνει προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Από μέρα σε μέρα έρχεται ένας μόνιμος παθολόγος. Υπάρχει προκήρυξη για άλλους δύο και μάλιστα μια θέση επιμελητή» υποστήριξε  και κατέληξε λέγοντας πως θα έρθουν και άλλες ειδικότητες που έλειπαν από το νοσοκομείο.