Γιώργος Χριστοδουλάκης για Νοσοκομείο: «Κάνω την δουλειά οκτώ ατόμων και βαρέθηκα να περιμένω τον δεύτερο»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 18:09

Γιώργος Χριστοδουλάκης για Νοσοκομείο: «Κάνω την δουλειά οκτώ ατόμων και βαρέθηκα να περιμένω τον δεύτερο»

Ο παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Γιώργος Χριστοδουλάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την γνωστοποίηση της παραίτησής του για να μιλήσει για αυτήν, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια.

Ο κος Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του εδώ και 2 μήνες και περιμένει να γίνει δεκτή, κάτι που όπως είπε θα γίνει σύντομα. Ερωτηθείς για το αν είχε βοήθεια από τους ειδικευόμενους – οι οποίοι επίσης θα φύγουν από το νοσοκομείο- ήταν ξεκάθαρος υποστηρίζοντας ότι ειδικευόμενοι έρχονται και φεύγουν, αλλά τώρα γνωρίζει ότι θα έρθουν δύο και αναρωτήθηκε: «Τι διάθεση υπάρχει να στηριχθεί το νοσοκομείο;».

Ο καλεσμένος επέμεινε στο ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη. «Φεύγω γιατί βαρέθηκα να αντιμετωπίζω τις συνθήκες που αντιμετωπίζω» υπογράμμισε, ενώ έδωσε και απάντηση σε όσους μπορεί να πουν ότι φεύγει τώρα επειδή τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Απάντησε λοιπόν, ότι δεν είναι τωρινή η σκέψη, αλλά αυτό μεγάλωνε μέσα του. Άλλωστε ο κος Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι έχει υποβάλλει παραίτηση άλλες δύο φορές.

«Ένα σύστημα υγείας πρέπει να μπορεί να λύνει αμέσως τα προβλήματα που παρουσιάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια κάνει την δουλειά οκτώ ατόμων. «Όταν ήρθα πριν 14 χρόνια υπήρχαν κι άλλοι παθολόγοι και στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι. Κάνω την δουλειά οκτώ ατόμων και βαρέθηκα να περιμένω τον δεύτερο» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το τι θα κάνει μόλις γίνει δεκτή η παραίτηση του, επισήμανε ότι θα κάνει ότι κάνουν όλοι οι συνάδελφοι του εκτός νοσοκομείου, αλλά είναι επίσης και διατεθειμένος  να βοηθήσει, αν του ζητηθεί, κάποιον νέο παθολόγο που α έρθει να αναλάβει.

Τέλος, χαρακτήρισε τύχη το γεγονός ότι η Κεφαλονιά δεν έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλιώς με την κατάσταση του νοσοκομείου τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι το σύστημα του άγονου – το νοσοκομείο έχει χαρακτηριστεί άγονο- δεν έχει βοηθήσει έως τώρα και μάλλον δεν θα βοηθήσει.
fraport-mobile