ΕΛΜΕΚΙ: Απεργία την Πέμπτη 26/11 - Αγώνας για την ζωή και τα δικαιώματά μας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 10:34

ΕΛΜΕΚΙ: Απεργία την Πέμπτη 26/11 - Αγώνας για την ζωή και τα δικαιώματά μας

Ολοι στον αγωνα για τη ζωη και τα δικαιωματα μας, για ΝΑ ΜΗ ζησουμε εμεις και τα παιδια μας χειροτερα από τις προηγουμενες γενιες

Η ΕΛΜΕΚΙ συμμετέχει στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη

ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ο συγκεκριμένος αγωνιστικός σταθμός πραγματοποιείται σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και με τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής να αποτυπώνονται ανάγλυφα σε όλους τους τομείς. Στην εκρηκτική κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία που μετά από 2,5 μήνες λειτουργίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας παίζονται στα ζάρια τα μορφωτικά δικαιώματα και η υγεία μαθητών εκπαιδευτικών, στις ανατροπές στη ζωή και στα δικαιώματά μας με νέα αντεργατικά νομοθετήματα.

Η σημερινή κυβέρνηση, μη δίνοντας ευρώ τσακιστό για σχολεία υγειονομικά ασφαλή θεωρώντας τέτοιες δαπάνες ως «κόστος», επέλεξε συνειδητά προκειμένου να μην θιγούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, να συνωστίσει για μήνες στις μεταφορές, εκατοντάδες μαθητές αλλά και εργαζόμενους σε λεωφορεία και ΜΜΜ με 100% πληρότητα, εκατοντάδες μαθητές σε αίθουσες – κλουβιά, να αφήσει τα σχολεία με ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας, να «τζογάρει» την υγεία του λαού με τον ερχομό πάνω από 4 εκατομμυρίων τουριστών κ.α. Αφού προσπάθησε να πείσει ότι «στα σχολεία δεν κολλάει ο ιός», μη πραγματοποιώντας ούτε ένα τεστ (δεν προβλέπονται αν δεν υπάρχουν «έντονα συμπτώματα!), αλλά και ουσιαστικές ιχνηλατήσεις, (η μόνη οδηγία από τους αρμόδιους ακόμη και όταν προκύπτουν κρούσματα, είναι οι «10 μέρες παραμονή στο σπίτι»), αποφάσισε το κλείσιμό τους και το γενικευμένο «λοκ ντάουν» «για να σωθούν» όπως ομολογεί η ίδια, η χριστουγεννιάτικη αγορά και ο τζίρος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα προκαλεί με την αναλγησία της απέναντι στον λαό δίνοντας προκλητική στήριξη στους μεγαλοκαναλάρχες, τουριστικούς ομίλους κ.α., με δις € ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές. Νομοθετεί νέες απεργοκτόνες αντεργατικές ρυθμίσεις, πάνω σε αυτές της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1, ηλεκτρονικά μητρώα κλπ), που βάζουν σε γύψο τις διαδηλώσεις, που καταργούν ουσιαστικά την απεργία στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Καθιερώνει γενικευμένο «προσωπικό ασφαλείας» (40% !!!), καθώς και Γ. Συνελεύσεις με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, διευρύνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων. Ψηφίζει μέτρα που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, νομοθετεί για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, προχωρά στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κ.α.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιά δε θα δεχτούμε οι μαθητές να ζήσουν χειρότερα από μας, να επιστρέψουν οι όροι δουλείας «100 χρόνια πίσω».

Τα μέτρα τους στοχεύον το μέλλον, τη νέα γενιά, τους σημερινούς μαθητές μας. Η περιβόητη «προσαρμογή του σχολείου στις νέες προκλήσεις της αγοράς» σημαίνει προετοιμασία των νέων ανθρώπων για 10ωρη δουλειά, για δουλειά με μισθό 200€. Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό.

Για να αποτραπούν και οι ελάχιστες διεκδικήσεις, μετατρέπουν τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο».

Έχοντας κοινή στρατηγική όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θέλουν να «διαπαιδαγωγούν» από τώρα την νέα γενιά στην υποταγή και την ηττοπάθεια. Με τη βία, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις σε μαθητές προσπαθούν να προλάβουν «τους σεισμούς που μέλλονται να ΄ρθουν».

Η πάλη του λαού θα ανατρέψει τα σχέδιά τους!

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς κρατώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όλοι στον αγώνα! Δε θα επιτρέψουμε να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση.

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Αργοστόλι, 19-11-2020

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250